YouTube Kuzey Kore'nin kanalını kapattı

Yasaklar ülkesi olarak adlandırılan ve dış dünyayla neredeyse hiç bağlantısı olmayan Kuzey Kore, bu sefer kendi uyguladığı sistemin kurbanı oldu. YouTube, Kuzey Kore’nin propaganda kanalını kapattı.

Kuzey Kore bu sefer yaptırım uygulayan değil uygulanan site oldu. Washington Post'ta yer alan habere göre Kuzey Kore'nin YouTube'da yer alan propaganda kanalı, YouTube tarafından kapatıldı. Söz konusu haberde bu gelişmenin nedeni olarak YouTube'un Kuzey Kore'ye para ödemek istemiyor olması gösterildi.


Para nedeniyle değil
YouTube üzerindeki reklamlar aracılığıyla kanal sahipleri belirli bir gelir elde edebiliyor. Fakat kanalın çok fazla para kazanacak bir izlenme oranına ulaşmadığı görülüyor; bu da kanalın kapanmasının “para" nedeniyle değil, farklı bir neden dolayısıyla alınan bir karar olduğunu gösteriyor.
 YouTube'un Topluluk Kurallarını ihlal ettiği için feshedildi​
YouTube'un kapattığı propaganda kanalına giriş yapıldığında veya videoları izlenmek istenildiğinde "Bu hesap YouTube'un Topluluk Kurallarını ihlal ettiği için feshedildi" açıklaması yer alıyor. Kapatılan kanal üzerinden bilim adamlarının karşı çıkmasına rağmen Ocak ayından bu yana test edilmeye devam edilen hidrojen bombasının görüntüleri yayınlanıyordu. YouTube şiddet içeren, cinsel ya da zararlı içerikleri içeren videoların yayınlanmasına izin vermiyor. Kuzey Kore'nin propaganda kanalı ise bu içeriklerden 'zararlı' olan kısmı ihlal ettiği için kapatıldı.
YouTube'un Topluluk Kurallarını ihlal ettiği için feshedildi​ YouTube'un kapattığı propaganda kanalına giriş yapıldığında veya videoları izlenmek istenildiğinde "Bu hesap YouTube'un Topluluk Kurallarını ihlal ettiği için feshedildi" açıklaması yer alıyor. Kapatılan kanal üzerinden bilim adamlarının karşı çıkmasına rağmen Ocak ayından bu yana test edilmeye devam edilen hidrojen bombasının görüntüleri yayınlanıyordu. YouTube şiddet içeren, cinsel ya da zararlı içerikleri içeren videoların yayınlanmasına izin vermiyor. Kuzey Kore'nin propaganda kanalı ise bu içeriklerden 'zararlı' olan kısmı ihlal ettiği için kapatıldı.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >