YouTube, TikTok ile rekabet edebilmek için kısa video özelliğini duyurdu: YouTube Shorts!

YouTube Shorts
YouTube Shorts

Başta Instagram olmak üzere birçok farklı platform, TikTok'un kullanıcı kitlesinden pay almak adına özellikleri kopyalıyor.

Bunun son örneğinde ise başrolde YouTube var. Platform, kısa bir süre önce Hindistan'da test etmeye başladığı Shorts özelliğiyle 15 saniyelik kısa videolar oluşturmayı sağlıyor.

TikTok'un yükselişi diğer sosyal ağ ve platformları derinden etkiliyor. Dolayısıyla pastadan pay kapmak isteyenler bu uygulamanın özelliklerini entegre etme yoluna gidiyor. Instagram da örnekler arasında. Kısa videolar için Reels özelliğini duyuran platform, TikTok kitlesinden bir kısmını çekmek istiyor.

YouTube Shorts nedir?

YouTube, TikTok ile rekabet edebilmek için kısa video servisi Shorts'u hayata geçiriyor.
YouTube, TikTok ile rekabet edebilmek için kısa video servisi Shorts'u hayata geçiriyor.

Şimdi benzer bir adımı da YouTube attı. Shorts isimli özelliği duyuran şirket, kullanıcıların kısa kısa videolar oluşturup paylaşmasını sağlıyor. Müzik seçimi ve çeşitli efektlerle birlikte süslenerek belirli kıvama getirilen videolar, birçok kişinin ilgisini çekiyor.

YouTube Shorts da diğer platformlardaki gibi 15 saniyelik bir süre kısıtlaması barındırıyor. Şu anda Hindistan'da test edilmeye başlanan sistemin yakın zamanda dünya genelindeki kullanıcılara sunulması bekleniyor.

Artık hemen her uygulamada görmeye başladığımız kısa videoformatı hayatımızın vazgeçilmesi haline geliyor. Haberin başında bahsettiğimiz gibi platformlar da bu özellikleri bir şekilde kendilerine entegre ediyor.

YouTube Shorts sayesinde birden fazla videoyu bir araya getirebilir ve müzikle kayıt yapıp video hızını ayarlayabilirsiniz. Ayrıca eller serbest kayıt yapabilmeniz için bir zamanlayıcı ve geri sayım aracı da var. Uygulama, ana ekrandaki Shortsdüğmesiüzerinden bu şekilde video çekmeyi sağlıyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >