YouTube, TikTok'un karşısına Shorts servisiyle çıkmaya hazırlanıyor

YouTube - TikTok. Fotoğraf: TheNextWeb.com
YouTube - TikTok. Fotoğraf: TheNextWeb.com

YouTube, video içerik uygulaması TikTok'u hedef alan yeni bir uygulama üzerinde çalışıyor.

YouTube Short olarak isimlendirilen bu uygulama, kullanıcıların TikTok'taki gibi kısa videolar oluşturmasına izin verecek gibi görünüyor.

Şu anda ne zaman hazır olacağı bilinmese de yıl sonuna kadar çıkması bekleniyor.

YouTube, 'Shorts' adlı yeni kısa video servisiyle kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriklerle doğrudan TikTok'arakip olmak istiyor.

YouTube'tan kısa video servisi

YouTube Short, The Information'a göre insanların TikTok gibi mobil uygulamaların içinde bir özet akışına kısavideolar yüklemelerine olanak sağlayacak. Buna ek olarak kullanıcıların hazırladığı bu videolara YouTubeMüzik'in sunduğu lisanslı müzikleri de ekleme imkanı olacak.

TikTok, insanların çeşitli ses; müzik ve diğer türler arasından seçim yapmasını ve bu sesleri kullanarak videolar oluşturmalarına izin veriyor. MSNBC'den Dylan Byers, The Information'ın raporu yayınlandıktan sonra Twitter'dan bu konuyla alakalı ek onayı da verdi.

YouTube'un asıl hedefi TikTok'un pastasından pay çalabilmek.
YouTube'un asıl hedefi TikTok'un pastasından pay çalabilmek.
TikTok son 2 yılda %125'ten fazla büyüdü.

Özellikle son birkaç yıl içinde mobil kullanıcıların çok büyük bir ivmeyle yükseldiği düşünüldüğünde aslında YouTube'un neden bu yönde adım attığı daha net şekilde anlaşılıyor. App Annie'enin Ocak raporuna göreTikTok son 2 yılda %125'ten fazla büyüme kaydetti.

Uygulama yüz milyonlarca kullanıcıya ulaşan bir küresel güç haline geldi. TikTok'un son 1 yılda hem App Store hem de Google Play'de yaklaşık 842 milyon kez indirildiği istatistiği durumu özetleyen başka bir istatistik. Bu da yıllık %15 artışa işaret ediyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >