YouTube ve Gmail gibi Google hizmetleri dünya çapında çöktü

Arşiv
Arşiv

Küresel çapta milyonlarca insan tarafından kullanılan YouTube ve Gmail gibi Google hizmetlerine erişim sağlanamadı. Google sunuculardaki sorunu gidermek için çalıştıklarını bildirdi. 30-60 dakika süren bir kesintinin ardından kullanıcıların çoğu Google hizmetlerini yeniden kullanabilmeye başladı.

İÇİNDEKİLER

Teknoloji devi Google yaklaşık yarım saat süren ve etkisi tüm dünyada hissedilen bir erişim sorunu yaşadı. Sıkıntı, bütün Google hizmetlerinde görüldü.

İlk bildirimlere göre Gmail 14.40 civarında çöktü.

Erişim sıkıntısının ABD, İngiltere, Hollanda ve Japonya'da da görüldüğü bildirildi.

Hizmetlere erişim durumu, Google durum sayfasından takip edilebiliyor.

Entegre çalışan uygulamalar da etkilendi

Google hizmetlerini kullanan Pokémon Go gibi üçüncü parti uygulamalar da sorundan etkilendi. Öte yandan, Google Workplace kullanan iş yerlerinde de aksamalar görüldü.

Yaşanan erişim sıkıntısına rağmen Google arama motoru çalışmaya devam etti ve üçüncü parti reklamlar da sonuçlarda gösterildi.

Google'dan ilk açıklama

Google Türkiye, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Google sunucularında yaşanan sorunların farkındayız. Google, bu kritik sorunları gidermek için çalışıyor" ifadelerini kullandı.

Kullanıcılar Google hizmetlerine bir süre gizli sekmeden erişmeyi tercih etti.

Sorun çoğunlukla çözüldü

  • Durum sayfasında (status page) Google'dan yapılan geri bildirimlere göre bütün hizmetlerdeki sorunlar "kullanıcıların çoğunluğu için" çözüldü. Google, probleme dair çalışmaların devam ettiğini kaydetti.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >