YouTube web sitesi tekrardan resim içinde resim özelliği kazandı

YouTube
YouTube

Google, iOS 14 ile birlikte YouTube web sitesinde PiP özelliğini desteklemeye başlamıştı. Ancak aradan kısa bir süre geçtikten sonra bu sistem ortadan kalktı.

Kullanıcılardan gelen şikayetler dikkate alınmış olacak ki YouTube'un mobil versiyonundaki bu özellik tekrardan aktif edildi.

Apple, geçen ay tüm kullanıcılara sunulan iOS 14 ile birlikte YouTube'un mobil versiyonunda PiP yani resim içinde resim özelliğini aktif etti. Böylece web tarayıcı üzerinden YouTube'u açanlar da videoları küçük bir pencerede izleyebilir hale geldi. Ama daha sonradan bu sistem eski haline döndü ve pencere modu sonlandırıldı.

YouTube mobil uygulamasının yanı sıra web sitesinin mobil versiyonunda da PiP destekliyor.
YouTube mobil uygulamasının yanı sıra web sitesinin mobil versiyonunda da PiP destekliyor.

Sosyal ağlarda ve şikayet forumlarında sıkça dile gelen konu tekrardan sessiz sedasız kullanıma açıldı. Böylece YouTube Premium abonesi olmayan kişiler de videoları küçük pencere yapıp izleyebiliyor.

'Acaba özellik bundan sonra yalnızca premium kullanıcı için mi geçerli olacak?' sorularının ardından Google tekrardan PiP özelliğini herkese açtı.

Kullanım açısından bakıldığında aslında bu özelliğin çok faydalı olduğu söylenebilir. Zira depolama sorunları nedeniyle YouTube mobil uygulaması yerine doğrudan mobil web sitesini kullananlar var. Dolayısıyla bu kişilerin de özelliklerden mahrum kalmaması gerekiyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >