YouTube'un gizli Gece Modu özelliği nasıl etkinleştirilir?

YouTube GZT
YouTube GZT

Milyonlarca kişi tarafından kullanılan YouTube'un gizli kalan Gece Modu özelliği, özellikle geceleri video izleyenler için büyük avantaj sağlıyor. Peki ama bu sistem nasıl aktif hale getirilir?

En büyük video paylaşım platformu YouTube, dünya genelinde milyonlarca kişi tarafından kullanılıyor. Ancak, yoğun olarak tercih edilmesine rağmen bu web sayfasının da gizli kalan özellikleri var. Özellikle karanlık ortamlarda ve gece video izlemek isteyenler için sunulan "Gece Modu" özelliği kullanıcıların beğenisini topluyor. Elbette bu sistemi birtakım ayarlar vasıtasıyla aktif hale getirmek gerekiyor.

YouTube Gece Modu özelliği nedir?

YouTube'taki Gece Modu özelliği, halihazırda platformda beyaz olan arkaplanı tamamen siyah hale getiriyor. Dolayısıyla bu sistem beyaz renge oranla göz yorgunluğunu azaltıyor.

YouTube Gece Modu özelliği nasıl aktif edilir?

Hakkında bölümü üzerinden sistemde kurulu olan en güncel sürüm olup olmadığı kontrol edilebiliyor.

Birkaç farklı adımı uygulayarak YouTube Gece Modu'nu etkinleştirmek mümkün. Öncelikle Google Chrome'un en güncel sürüme yükseltmek gerekiyor. Bu işlemi doğrudan Google Chrome > Ayarlar > Hakkında > Sürüm bölümünden gerçekleştirilebiliyor.

İkinci aşamada Chrome'un geliştirici sayfasına geçiş yapmak şart. Bunun Windows ve Mac OS işletim sistemlerindeki klavye kısayolları şöyle:

Windows: CTRL + Shift + I
Mac OS: Option + Command + I

Google Chrome'un geliştiriciler menüsündeki Console seçenekleri.
Google Chrome'un geliştiriciler menüsündeki Console seçenekleri.

Burada "Console" sekmesine tıklandığında alt kısımda açılan kod satırına şu metni yapıştırmak gerekiyor: document.cookie="VISITOR_INFO1_LIVE=fPQ4jCL6EiE"

Akabinde işlem enter sayesinde onaylandığında YouTube Gece Modu özelliği aktif hale gelmiş oluyor.

YouTube'ta sağ üstteki profil seçeneklerinden "Koyu Renk Modu"nu da aktif etmek gerekiyor.
YouTube'ta sağ üstteki profil seçeneklerinden "Koyu Renk Modu"nu da aktif etmek gerekiyor.

Ardından YouTube'ta en sağ üstte hesabınızın bulunduğu kısımda ek bir menü beliriyor. Buradan da Koyu Renk Modu: Açık hale getirildiğinde işlem tamam.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >