Yük veren ve yük taşıyanları bir araya getiren dijital platform: TIRPORT!

TIRPORT
TIRPORT

Ülkemizde karayolu taşımacılığının hakim olduğu düşünüldüğünde bu sektör için de 'dijitalleşmenin' aslında ne kadar büyük önem taşıdığı ortaya çıkıyor. TIRPORT isimli şirket, işte tam olarak bu noktada devreye girerek mobil uygulama üzerinden yük veren ve yük taşıyanları bir araya getirerek süreç takip hizmeti veriyor. Detaylar haberimizde:

Türkiye'de 'taşımacılığın' çok büyük bir kısmı karayolları üzerinden gerçekleşiyor. Yani aslında Avrupa'daki ülkeler değerlendirildiğinde en büyük kamyon pazarlarından birine sahibiz. Bu noktada doğal olarak karayolu taşımacılığında 'teknolojiye ayak uydurmak' ve 'taşımacılığı daha önemli bir noktaya ulaştırmak' gibi önemli vizyonlar ortaya çıkıyor. Bahsettiğimiz iki madde göz önüne alındığında ise teknoloji ve taşımacılık ortak paydada buluşuyor. TIRPORT ise burada devreye girerek akıllı telefon uygulamalarıyla lojistik yönetiminin geleceğinde söz sahibi olmaya devam ediyor.

Tırport, kısaca yük veren ve yük taşıyanları bir araya getirerek web sayfası ya da mobil uygulamalar üzerinden sürecin takibinin yapılmasını sağlıyor.
Tırport, kısaca yük veren ve yük taşıyanları bir araya getirerek web sayfası ya da mobil uygulamalar üzerinden sürecin takibinin yapılmasını sağlıyor.

Yük veren ve yük taşıyanları bir araya getiriyor

TIRPORT, aslında temelde bakıldığında lojistik şirketlerine, yük sahibi fabrikalara ve şirketlere mevcut lojistik operasyonlarını yönetebilmeleri için destek sağlıyor. Yükün nereden ve ne zaman alındığı, yoldaki anlık durumu, yükün gecikme durumu, hedefe varma süreci ve sürücüye ulaşma gibi birçok farklı noktada müşterilere özel çözümler sunan şirket, kısaca nakliye operasyonlarının cepten yönetilmesine imkan veriyor.

Lojistik operasyonlarının uzaktan tek bir mobil uygulamayla yönetiliyor olması büyük kolaylık sağlıyor.
Lojistik operasyonlarının uzaktan tek bir mobil uygulamayla yönetiliyor olması büyük kolaylık sağlıyor.

Startup yarışlarına başı çekiyor

Türkiye'de 10 ay gibi kısa sayılabilecek süreçte 1000'i aşan farklı taşıma operasyonuyla önemli bir basamak atlamış durumda. CEVA, OMSAN, DHL, SOLMAZ ve MAERSK gibi lojistik şirketleriyle çalışan TIRPORT, ayrıca Unilever, Konya Şeker, Torku, Şişecam, Paşabahçe, Eczacıbaşı Vitra, Coca Cola gibi gruplara da hizmet veriyor. Öte yandan yakın zamanda ise P&G tarafında da yeni gelişmeler bekleniyor.

Uluslararası elektronik ticaret devi Alibaba'nın iki yılda bir düzenlendiği startup yarışmalarında Çin'de MENA bölgesindeki 12 ülkelerden finallare kalmayı başaran bu başarılı girişim, aslında uluslararası arenada da rüştünü ispat ediyor. 14 - 15 Kasım'daki organizasyonda ise TIRPORT'un Unicorn'a taşınması söz konusu.

Yük veren ve yük taşıyanları bir araya getiren dev proje, nakliye süreçlerinin yönetimi için web sayfasında ve mobil uygulamasında kapsamlı bilgiler aktarıyor. Ayrıca YouTube kanalı üzerinden de şirkete dair kapsamlı bilgilere erişmek mümkün.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >