Yüksek fiyatlar tepki çekiyor: iPhone XS ve iPhone XS Max tanıtıldı!

iPhone XS ve iPhone XS Max
iPhone XS ve iPhone XS Max

Uzunca bir süredir beklenen ve tahmini fiyatlarıyla dahi gündemden düşmeyen yeni nesil iPhone'lar tanıtıldı. İşte tüm ayrıntılar ve fiyatlar...

Apple, bu akşam (12 Eylül) düzenlenen etkinlikle birlikte yeni nesil akıllı telefonlarını sahneye çıkardı. Yüksek fiyatlarıyla organizasyona damga vuran ve özellikle ülkemizde büyük tepki çeken yeni iPhone'larla ilgili bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz.

Yeni tanıtımla birlikte iPhone XR haricinde iPhone XS ve iPhone XS Max modelleri sahneye çıkarıldı.

iPhone XS ve iPhone XS Max'in altın renkli versiyonu bu şekilde görünüyor.
iPhone XS ve iPhone XS Max'in altın renkli versiyonu bu şekilde görünüyor.

iPhone XS teknik özellikler

iPhone XS, 5.8 inç boyutundaki bir ekranla geliyor. Super AMOLED yapıdaki bu ekranda 1125 x 2436 piksel çözünürlükte görüntüler oluşturulabiliyor. Ekran / gövde oranının %82.9'u bulduğu yeni akıllı telefonda piksel yoğunluğu ise 458 PPI seviyesinde.

iPhone XS Max'i, iPhone XS'ten ayıran esas temel özellik ekran boyutunda ortaya çıkıyor.
iPhone XS Max'i, iPhone XS'ten ayıran esas temel özellik ekran boyutunda ortaya çıkıyor.

Apple A12 Bionic yongasının sunulduğu telefonda 8 çekirdekli bir işlemci yer alıyor. Aynı zamanda grafik işlem birimi tarafında ise 4 çekirdekle birlikte performans hedefleniyor. Depolama tarafında 64 GB, 256 GB ve 512 GB seçenekler sunulurken; 4 GB RAM, Bluetooth 5.0 kablosuz bağlantı teknolojisi, hızlı şarj, Qi destekli kablosuz şarj sistemi teknik detaylar arasında yer alıyor.

iPhone XS ve iPhone XS Max'te 12 MP'lik çift arka kamera yer alıyor.
iPhone XS ve iPhone XS Max'te 12 MP'lik çift arka kamera yer alıyor.

Elbette en önemli ayrıntılardan biri de elbette kamera. Kamera tarafında ise iPhone XS'te alt alta dizilen çift kameraya yer veriliyor. 12 MP + 12 MP şeklindeki bu kameralardan biri f/1.8 diyafram açıklığı sunarken diğer lenste ise diyafram f/2.4 seviyesine kadar düşebiliyor. Ek olarak dört tonlu LED flaşı da belirtmek gerekiyor. Önde ise 7 MP çözünürlüklü bir FaceTime kamerası bulunuyor.

iPhone XS Max teknik özellikler

Tanıtılan diğer bir model ise iPhone XS Max. Teknik özellik tarafında iPhone XS tamamen aynı olan yeni telefon, ek detaylarıyla temel modelden ayrılıyor. Peki ama iPhone XS Max'i farklı kılan ayrıntılar ne?

iPhone XS Max'te ekran boyutu 6.5 inç seviyesine çıkıyor.
iPhone XS Max'te ekran boyutu 6.5 inç seviyesine çıkıyor.

iPhone XS Max, 6.5 inç boyutunda Super AMOLED yapıya sahip bir ekranla geliyor. Bu ekranda oluşturulan çözünürlük 1242 x 2688 piksel seviyesinde. Ekran / gövde oranının %84.4 seviyesinde olduğu telefonda piksel yoğunluğu ise 458 PPI. iPhone XS'te olduğu gibi Apple A12 Bionic yongası, 64 GB / 256 GB ve 512 GB depolama alanı ve 4 GB RAM sunuluyor. Yine arkada çift 12 MP'lik kamera ve önde de 7 MP çözünürlük destekli bir kameraya yer veriliyor. Bluetooth 5.0, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac çift kanal kablosuz bağlantı teknolojileri destekleniyor. iPhone XS'e oranla daha büyük bir bataryayla gelen akıllı telefon farkını da tam olarak bu noktada ortaya koyuyor.

Her iki modelde de uzay grisi, gümüş ve altın renk seçenekleri sunuluyor. Başlangıç fiyatlandırmaları ise şöyle:

  • iPhone XS: 999 dolar
    iPhone XS Max: 1099 dolar

Özellikle yüksek fiyatları sebebiyle yeni nesil Apple ürünlerinin tepki çektiğini belirtmek gerekiyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >