Yüksekova'da şaşırtan olay: Polis memurunun aracından 52 kilogram patlayıcı çıktı

52 kilo 500 gram patlayıcı madde ele geçirildi
52 kilo 500 gram patlayıcı madde ele geçirildi

Yüksekova çıkışında meydana gelen olayda, İstanbul'da görev yapmakta olan polis memurunun kullanmış olduğu araç içerisinden 133 parçaya ayrılmış 52 kilo 500 gram patlayıcı madde ele geçirildi. Konuyla ilgili şüpheli gözaltına alındı.

Hakkâri İl Emniyet Müdürlüğü'nce Asena analiz programı üzerinden yapılan çalışmalar neticesinde, sürücülüğünü İstanbul ilinde aktif olarak görev yapmakta olan polis memurunun yaptığı araç, Yüksekova ilçesi çıkışında durduruldu.

Gizlenmiş halde 52 kilogram patlayıcı ele geçirildi

İHA'da yer alan habere göre araçta yapılan aramalarda, stepne havuzunun alt kısmına yapılmış zula içerisine gizlenmiş vaziyette 133 parça halinde 52 kilo 500 gram patlayıcı madde ele geçirildi.

Şüpheli gözaltına alındı

Konu ile ilgili gözaltına alınan şüpheli ve suç unsurları, gerekli tahkikat yapılmak üzere Yüksekova TEM Büro Amirliği görevlilerine teslim edildi.

Araç polis memurunun üzerine kayıtlı çıktı

Şüpheli A.K.'nın bir süre önce şehirler arası otobüsle Adıyaman'dan Van'a oradan da Yüksekova'ya geldiği, burada patlayıcıların yakalandığı aracı S.A. isimli şahıstan üzerine kaydettirdiği anlaşıldı. Şüphelinin aracı üzerine aldıktan sonra yeniden Van'a geçtiği kısa süre sonra Yüksekova'ya dönerek yola koyulduğu belirlendi. A.K.'nın daha önce Hakkari'de görev yaptığı bildirildi.

"Patlayıcılardan bilgim yok"

Hakkari Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından da olay ile ilgili soruşturma başlatıldığı öğrenildi. Şüpheli polis memuru ilk sorgusunda Yüksekova'da daha önceden tanıştığı bir galericiden araç satın almak üzere Yüksekova'ya geldiğini, araçtaki patlayıcılardan bilgisi olmadığını söylediği öğrenildi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >