'Yumurta-Civciv' tartışmasını büyütecek olay: Yumurtadan yumurta çıktı

Yumurtanın içinden yumurta çıktı. Bu yumurtalar normal yumurtalardan uzunluk ve genişlik olarak da çok farklı.
Yumurtanın içinden yumurta çıktı. Bu yumurtalar normal yumurtalardan uzunluk ve genişlik olarak da çok farklı.

Bir yumurtanın içinden bir tane daha yumurta çıktığını düşünün. Amerika'da yaşanan bu olay oldukça kafa karıştırıcı. Ama tamamen gerçek. Üstelik bu olay Türkiye'de de yaşandı. Tavuklarının yumurtalarını toplayan Seu Jaır isimli bir çiftçi yumurtanın içinden bir tane daha yumurta çıktığını gördü. Jaır bu yumurtaların, yumurtanın içinde ayrıca yetişmiş olduğunu belirtti.

Yumurtanın sağlığa olan yararları saymakla bitmez. Özellikle bir çiftliğiniz varsa ve o yumurtaları bizzat siz topluyorsanız doğallığı da tescillenmiş demektir.

'Peki, ya yumurtanın içinden yumurta çıkma olasılığı var dersek?' Sorduğumuz soru biraz enteresan gelebilir. Ama bu durum gerçek. Amerika'da yaşanan bu olayın aynısı Türkiye'de de yaşandı. Üstelik bu yumurtaların uzunluk ve genişliği de normal yumurtalara göre çok farklı.

Sihirli tavuklar!

Kendi çiftliğinde tavuklarının yumurtalarını toplayan Seu Jaır isimli bir adam, yumurtayı kırdığında içinden bir tane daha yumurta çıktığını gördü.

Bu duruma inanamayan ve tavuklarının sihirli olduğunu düşünen Jaır şaşkınlığını şu kelimelerle ifade etti: ''Bu tavuklar çok büyük ebatlarda yumurta üretiyor. Bu tavuğu diğer tavuktan ayıran özellik, içinde tamamen şekillendirilmiş yumurtaları üretmesi. Bu bir yumurtadan çıkan çift yumurta değil. Yumurta içerisinde yetişmiş yeni bir yumurta.

Ayrıca bu yumurtanın boyutu diğerlerinden farklı. Bu yumurtalar 17 cm uzunluğunda ve 12 cm genişliğinde. Bunlar aynı zamanda çift tomurcuk yumurta da değil.''

Yumurtanın içinden yumurta çıktığını gören çitçi Seu Jaır tavuklarının sihirli olduğunu düşünüyor
Yumurtanın içinden yumurta çıktığını gören çitçi Seu Jaır tavuklarının sihirli olduğunu düşünüyor

Aynı olay Türkiye'de de yaşandı

Samsun’un Vezirköprü ilçesinde oturan Mustafa Beşer beslediği tavukların yumurtalarını toplamak için sabah saatlerinde kümese gitti. Sepete doldurduğu yumurtalardan birinin büyük olması Beşer’in dikkatini çekti. Eve giderken karşılaştığı marketçinin dikkatini çekmesi üzerine bu yumurtadan '2 veya 3 sarı çıkar' diye iddiaya girdi. İddiaya girdiği marketçiye yumurtayı bırakan Beşer, sabah telefonuna baktığında kendisine gelen marketçiye bıraktığı yumurtanın içinden bir yumurta daha çıktığı görüntülerini görünce şaşkınlık yaşadı.

Yumurtanın içinden yumurta çıktı / Türkiye - Samsun
Yumurtanın içinden yumurta çıktı / Türkiye - Samsun

Beşer, ''Dün akşam köydeki kümesimden aldığım anormal büyüklükteki yumurtayı eve getirirken marketçi bir ağabeyimizle şaka yollu iddiaya girdik. Bu anormal bir yumurta bunun içinden 3 tane sarı çıkar, 2 tane sarı çıkar diye. İddiaya girdiğimiz için arkadaşım eve gittiğinde yumurtayı kırarken cep telefonu ile görüntü almış. Sabah kalktığımda bu görüntü ile karşılaştım. Bizim tavuklar bilerek mi bilmeyerek mi bilemiyorum matruşka yapmışlar'' dedi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >