Yunan askerinden sığınmacılara 'acımasız' müdahale: Plastik mermiye tel yerleştirmişler

Arşiv
Arşiv

Yunanistan sınırında göçmenlere karşı müdahaleler sürüyor. Sınırda ilerlemeye çalışan bir sığınmacı Yunanistan tarafından gelen plastik bir mermiyle yaralandı. Sığınmacının boynundan çıkarılan mermiye tel yerleştirildiği ortaya çıktı.

Sınırı geçmek isteyen sığınmacılara Yunanistan güvenlik güçleri, yoğun gaz, tazyikli su ve mermi ile müdahale etmeye devam ediyor.

Türk sağlık görevlileri müdahale etti

Dün Yunan askerinin makineli tüfek ile sığınmacılara ateş etmesi görüntülere de yansımıştı.

Sınırda ilerleyen sığınmacı Yunanistan tarafından gelen plastik bir mermiyle yaralandı
Sınırda ilerleyen sığınmacı Yunanistan tarafından gelen plastik bir mermiyle yaralandı

Açılan ateş sonucu ölümler ve yaralanmaların olduğu sınır hattında Yunanistan tarafından atılan plastik mermiyle yaralanan bir sığınmacıya da Türk sağlık görevlileri müdahale etti.

Mermiye tel yerleştirmişler

Sığınmacının boynuna saplanan plastik mermi çıkarıldı. Plastik merminin saplanması için çivi benzeri tel yerleştirilerek güçlendirildiği belirlendi.

Ne olmuştu?

  • İdlib’deki hain saldırıdan sonra Türkiye sınır kapılarını açacağını duyurmuştu. Türkiye'nin AB’ye gitmek isteyen mültecileri durdurmama yönünde aldığı kararı duyan göçmenler sınıra doğru akın etmeye başlamıştı. Bakanlıktan yapılan son açıklamaya göre şu ana kadar sınıra 142 bin 175 kişi göç etmiş durumda.


Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >