Yunan savaş uçaklarından Türk gemisine taciz

Arşiv
Arşiv

Kuzey Ege'de 4 Yunan F-16'sı bilimsel ve teknik araştırmalar yapan TCG-Çeşme gemisini taciz etti. Milli Savunma Bakanlığı (MSB), bin metre irtifadan yapılan tacize gerekli karşılığın verildiğini açıkladı.

TCG Çeşme araştırma gemisi, kuzey Ege'nin uluslararası sularında hidrografik alandaki bilimsel ve teknik araştırmalarına başladı. Yıllık planlı faaliyet programı kapsamında 2 Mart'a kadar kuzey Ege'de bilimsel ve teknik araştırmalarını yapacak gemi Yunanistan'a bağlı savaş uçakları tarafından taciz edildi.

Yunanistan Hava Kuvvetlerine bağlı 4 F-16 uçağı Limni Adası batısında TCG Çeşme'ye yaklaştı. Savaş uçaklarından biri TCG Çeşme'ye 2 deniz mili mesafede bir chaff fişeği atarak tacizde bulundu. Milli Savunma Bakanlığı kaynakları, Yunan savaş uçaklarının 1000 metre irtifadan yaptıkları tacize yönelik gerekli karşılığın verildiğini belirtti.

Milli Savunma Bakanı Akar. Gerekli karşılık verildi

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Ege'deki Yunanistan taciziyle ilgili olarak, "Bu maalesef Yunan komşularımızın yaptığı talihsiz hareketlerden biri. Dün meydana geldi. Bizim de kendimize göre kurallarımız var. Gerekli karşılık verildi. Bizim orada yaptığımız çalışma tamamıyla hidro grafik bir çalışma. Depremle alakalı bilimsel bir çalışma. Teknik ve bilimsel çalışmamızı yaparken bu şekilde bir tacizin uygun olmadığını, komşuluk ilkelerine yakışmadığını hep birlikte görüyoruz. Biz her zaman söylediğimiz gibi diyalogdan yanayız. Uluslararası hukuka uyulmasından yanayız. Bu konuda bizim tavrımız belli. Bundan kimsenin endişesi olmasın" dedi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >