Yunanistan, ABD'ye Türkiye'yi şikayet etti

Yunanistan Başbakanı Miçotakis, Türkiye'ye karşı ABD'den yardım istedi.
Yunanistan Başbakanı Miçotakis, Türkiye'ye karşı ABD'den yardım istedi.

Yavuz sondaj gemisinin yeniden göreve başlamasının yankıları sürerken Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis'in Türkiye'yi ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'ya şikayet ettiği ortaya çıktı. Pompeo, "Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki sondaj faaliyetleri yasa dışıdır" dedi.

Yunanistan Başbakanı Kyriakos Miçotakis, ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'yu Atina'da makamında kabul etti. Miçotakis'in Türkiye'yi Pompeo'ya şikayet ettiği belirtildi. Miçotakis görüşme sonrası yaptığı açıklamada, "Ege ve Doğu Akdeniz'de uluslararası hakların ihlal edildiği adımlar olmaktadır. Türkiye'nin 7. parselde yaptığı adımlar Kıbrıs'ın ulusal haklarının açıkça ihlalidir ve ABD'nin daha iyi bir işbirliği ortamı oluşturulması için yardımlarını beklemekteyiz'' dedi.

  • Pompeo: Türkiye'nin sondaj faaliyetleri yasa dışıdır
  • ABD Dışişleri Bakanı Pompeo: "Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki sondaj faaliyetleri yasa dışıdır, kabul edilemez." açıklamasında bulundu.

Miçotakis: Türkiye, göçmen krizini kendi çıkarları için kullanıyor

Reuters haber ajansı, Miçotakis'in Türkiye'yi Avrupa'nın göçmen krizini kendi çıkarları için "kullanmakla" suçladığını ve Ankara'nın kıtadaki göçmen akışlarını kontrol edebileceğini ve etmesi gerektiğini belirttiğini yazdı.

  • AB ve Ankara arasında 2016 yılında anlaşma sağlanınca Yunanistan'a ulaşan mülteci sayısında ciddi düşüş yaşanmış olsa da, bu sayı Ağustos ve Eylül'de son üç yılın en yüksek seviyesine çıktı.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >