Yunanistan tren kazası eylemleri büyüyor

Atina, Yunanistan
Atina, Yunanistan

Yunanistan'da 57 kişinin ölümüyle sonuçlanan tren kazasında hayatını kaybedenler için binlerce kişi başkent Atina'da bir araya geldi. Bazı göstericiler çöp kutularını ateşe verirken polise molotof kokteyli attı. Polisler göstericileri göz yaşartıcı gaz ve ses bombası kullanarak dağıttı.

Yunanistan'da meydana gelen tren kazası sonrası Altyapı ve Ulaştırma Bakanı Kostas Karamanlis istifa etmesine ve kazadan sorumlu istasyon şefinin tutuklanmasına rağmen binlerce kişi başkent Atina'da bir araya geldi.

Parlamento binasının bulunduğu Sintagma Meydanı'nda düzenlenen eylemde hayatını kaybedenler anıldı.

Eylem sırasında bir grup gösterici ile polis arasında gerginlik yaşandı. Polis göstericilere biber gazı ile müdahale etti.

Öte yandan Larisa'nın 26 kilometre uzağındaki Tempi bölgesinde salı gecesi meydana gelen ve 57 kişinin ölümüyle sonuçlanan tren kazasının ardından, demir yolları çalışanlarının, alt yapı ve güvenlik tedbirlerindeki eksikliklere dikkati çekmek için perşembe başlattığı grev bugün de sürdü.

Metro çalışanları da bugün greve giderek demir yolları çalışanlarına destek verdi.

Yunanistan Başbakanı Miçotakis özür diledi

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, 57 kişinin hayatını kaybettiği tren kazasının ardından özür diledi.

Miçotakis, Facebook sayfasından bir açıklama yapan Miçotakis “Başbakan olarak herkese, özellikle de hayatını kaybedenlerin yakınlarına büyük bir özür borçluyum” dedi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >