Yunanistan teklifi reddetti: Savunma kapasitemizden ödün veremeyiz

Yunanistan teklifini reddetti
Yunanistan teklifini reddetti

Rusya ve Ukrayna savaşıyla beraber diplomatik temaslarda artış yaşandı. ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Victoria Nuland, Atina'ya giderek Yunan Savunma Bakanı Nikos Panayatopoulos ile bir araya geldi. ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Nuland, 'Yunanistan'dan Ukrayna'ya ilave silah tedarik etme' önerisinde bulunarak askeri yardım teklifinde bulundu. Yunanistan kendi güvenlik kapasitesinden ödün veremeyeceğini belirterek Ukrayna'ya ek askeri yardım yapmayı reddetti.

Yunanistan'ın, ABD'den gelen "Ukrayna'ya Rus yapımı silah gönderme" teklifini reddettiği belirtildi.

Ukrayna'ya ilave silah gönderme önerisinde bulundu

Yunan basınında yer alan haberlere göre, temaslarda bulunmak üzere Atina'ya gelen ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Victoria Nuland, Yunan Savunma Bakanı Nikos Panayatopoulos ile bir araya geldi.

Nuland, Atina'nın Ukrayna'ya katkısından duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve Yunanistan'dan Ukrayna'ya ilave silah tedarik etme önerisinde bulundu.

Ukrayna'ya ek askeri yardım önerisi reddedildi

Panayatopoulos, "Yunanistan, kendi savunma kapasitesinden ödün veremez." ifadeleriyle bu teklifi dolaylı yoldan reddetti.

Yunan basınında 17 Mart'ta çıkan haberlerde, Atina'nın Ukrayna'ya ek askeri yardım yapmayı reddettiği kaydedilmişti.

Yunanistan'dan olum yanıt gelmedi

Ukrayna tarafı, Yunanistan'ın Silahlı Kuvvetleri bünyesinde bulunan, eski Sovyet teknolojisine sahip TOR-M1 tipi ve OSA-AK tipi uçaksavar sistemlerini Ukrayna'ya gönderme ihtimalini herhangi bir resmi talep olmaksızın araştırmış ancak Yunanistan'dan olumlu yanıt alamamıştı.

Girit'te bulunan S-300füzelerine ilişkin bir talep bulunmadığı dile getirilirken, savaşın ilk günlerinde Ukrayna'ya kalaşnikof ve roketatar gönderen Yunanistan'ın Avrupa Birliğinin (AB) diplomatik çözüme vurgu yapan çizgisini takip ettiği savunulmuştu.

ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Victoria Nuland ve Yunan Savunma Bakanı Nikos Panayatopoulos
ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Victoria Nuland ve Yunan Savunma Bakanı Nikos Panayatopoulos
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >