Yunanistan'da göçmenlerin kullandığı tekne battı: 79 ölü

Yunanistan'da göçmenleri taşıyan tekne battı
Yunanistan'da göçmenleri taşıyan tekne battı

Onlarca kaçak göçmeni taşıyan bir balıkçı teknesi Yunanistan'ın güney kıyıları yakınlarında alabora oldu en az 79 kişi hayatını kaybetti.

Çarşamba günü Navarin'in 80km açıklarında göçmenlerin kullandığı balıkçı teknesi battı.

Konuyla alakalı olarak, Yunanistan Sahil Güvenlik Sözcüsü Nikos Alexiou, Skai TV kanalına yaptığı açıklamada, "İtalya'ya gitmek istedikleri için yardımımızı reddeden insanlarla dolu bir balıkçı teknesiydi" dedi.

Yunan sahil güvenliği tarafından yayınlanan havadan görüntüler, teknenin batmadan saatler önce üst ve alt güvertelerinde, bazıları kollarını iki yana açmış düzinelerce insanın yukarı baktığını gösteriyor.

Gemide 750 kişi olduğu tahmin ediliyor. Kaptanın küçük bir tekneyle kaçtığı aktarıldı.

İtalya'ya giden göçmen teknesinin Libya'nın doğusundaki Tobruk bölgesinden yola çıkmış olduğu bildirildi. Yunan makamları ve AB sınır koruma birimi Frontex, tekne hakkında ilk olarak Salı günü İtalyan sahil güvenliği tarafından uyarıldı.

Pek çok kaçakçı, yerel sahil güvenlik devriyelerine yakalanmamak adına her geçen gün daha uzun ve zorlu rotalar üzerinden gidiyor. Yunanistan ana karası açıklarındaki uluslararası sulara giren kaçakçılar burada çoğu zaman büyük dalgalarla ve sert hava koşullarıyla karşılaşıyor.

Kaynak: Reuters

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >