Yunanistan'ın Girit Adası'nda 6.5 büyüklüğünde deprem

Arşiv
Arşiv

Avrupa Akdeniz Sismoloji Merkezi (EMSC) Yunanistan'ın Girit adasında 6,5 büyüklüğünde bir depremin meydana geldiğini bildirdi. AFAD'ın verilerine göre ise depremin büyüklüğü 5.7 olarak kaydedildi. Depremin iki kilometre derinlikte gerçekleştiği kaydedildi.

Yunanistan'ın Girit Adası'nda 6.5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Ölen ya da yaralanan olup olmadığı konusunda henüz bir açıklama yapılmadı.

Yerin iki kilometre derinliğinde meydana gelen depremin merkez üssünün Kandiye kentinin 21 kilometre güneydoğusu olduğu bildirildi.

Bölgeden fotoğraflar
Bölgeden fotoğraflar

Art arda depremler oldu

Aynı bölgede, saat 09.27'de 3,7 büyüklüğünde, saat 09.37'de ise 4,8 büyüklüğünde artçı sarsıntılar yaşandı.

Yetkililer tsunaminin beklenmediğini duyurdu.

AFAD depremin büyüklüğünü 5.7 olarak açıkladı

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, Yunanistan'ın Girit Adası'nda saat 09.17'de 5,7 büyüklüğünde deprem kaydedildi.

Bölgeden fotoğraflar
Bölgeden fotoğraflar

Enkaz altında kalanlar var

Yunan basınında yer alan haberlere göre, itfaiye birimlerine çöken binaların altında mahsur kalanlar olduğuna dair çağrı geldi.

Kandiye Arkalohori'de bir kısmı hasar gören kilisenin yıkıntıları altında bir kişinin mahsur kaldığı ve bölgedeki bazı elektrik direklerinin devrildiği vurgulandı.

Bölgeden fotoğraflar
Bölgeden fotoğraflar

Bir kişi hayatını kaybetti

Öte yandan enkaz altında kalan bir kişi, yaralı olarak kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Yunan devlet ajansı AMNA'nın haberine göre, Arhanon Asterusion Belediye Başkanı Manolis Kokosalis, görev bölgesindeki su borularında ve binalarda hasar olduğunu dile getirdi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >