Yunanistan'ın mültecilere zulmü bitmiyor: Sınırda siper kazıyorlar

Yunan birlikleri sığınmacıların geçişini engellemek için sınır hattına siper kazıyor.
Yunan birlikleri sığınmacıların geçişini engellemek için sınır hattına siper kazıyor.

Yunanistan birlikleri sınırı geçmeye çalışan mültecilere müdahalelerini sürdürüyor. Sığınmacıları engellemek için zaman zaman tazyikli su ve ve biber gazı sıkan Yunanistan, yüksek sınır tellerinin gerisine yerleştirdiği kum torbalarına siper kazarak bölgedeki askerleriyle sığınmacıların sınırı geçmesini engelliyor.

Yunanistan, sığınmacıları geri döndürmek için yaptığı müdahalelerine bir yenisini daha ekledi. Yunan birlikleri sığınmacıların geçişini engellemek için sınır hattına siper kazıyor.

Sınırda 12 gündür bekliyorlar

Avrupa'ya geçmek isteyen sığınmacılar, Yunanistan sınırında 12 gündür bekliyor.

Yunanistan hudut birlikleri, geçişleri engellemek için zaman zaman sığınmacılara biber gazı, tazyikli suyun yanı sıra ölüm ve yaralanmalara neden olan plastik ve gerçek mermilerle müdahalelerde bulunuyor.

Siper kazarak geçişleri engelliyor

Yüksek sınır tellerinin gerisine yerleştirdiği kum torbalarının ardına siper kazmaya devam eden Yunanistan, burada beklettiği tüfekli askerlerle, sınır geçişlerini engellemeye çalışıyor.

Yunan askerleri, ayrıca geçişlerin olduğu Meriç Nehri kıyısının bazı bölümlerine tel çit çekmeye başladı.

Ne olmuştu?

  • İdlib’de 34 askerin şehit olmasının ardından Türkiye sığınmacılara sınır kapılarını açmıştı. Mültecileri sınırdan geçirmek istemeyen Yunanistan sığınmacılara karşı birçok girişimde bulunmuştu. Tazyikli su ve biber gazı ile müdahalelerde bulunan Yunan askerleri plastik mermilerle de sığınmacıları yaralamıştı.


Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >