Yurt dışından çaldıkları lüks araçları sahte evrakla sattılar

5 adet araç yakalandı
5 adet araç yakalandı

İstanbul'da, yurt dışında çalınan lüks arabaları sahte evrak düzenleyerek, Türkiye'de satan iki kişi Oto Hırsızlık Amirliği tarafından yakalandı.

Yurt dışında çalınıp sahte evrak düzenlenerek İstanbul'da satışa sunulan 5 adet araç yakalandı.

Yurt dışında çalınmış araçları kaçak yollardan ülkeye sokup İstanbul’da sahte belgelerle satan 2 kişi, Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri tarafından yakalandı.

Gerçekleştirilen operasyonda 5 adet lüks araç ele geçirilirken, müşterilere satılan araçlarda aynı geçici plaka takıldığı görüldü.

5 adet araç yakalandı.
5 adet araç yakalandı.

Arabanın şase numarasına baktılar

İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlık Büro amirliği ekipleri, geçtiğimiz günlerde Bakırköy Kennedy Caddesi üzerinde şüphelendikleri geçici plakalı lüks bir cipi durdurdu. Araçta geniş çaplı bir arama yapan ekipler, sorgulamada herhangi şey çıkmayınca aracın motor numarasını ve beynini kontrol etti. Yapılan kontrollerde ekipler, aracın geçtiğimiz Nisan ayında İsviçre’den çalınmış olduğunu tespit etti. Bunun üzerine aracın şoförü Ersin B. gözaltına alınarak ifadesi alındı. Ersin B. verdiği ifade de, aracı 344 bin lira karşılığında Aydın Ş.’den (49) aldığını belirtti.

“Yurtdışından gelen araçlarınızın işlemleri yapılır”

“Yurtdışından gelen araçlarınızın işlemleri yapılır” şeklinde ilan vermiş. Bunun üzerine araştırma derinleştiren ekipler, önceden oto hırsızlığı suçundan 10 yıl hapis cezası alarak cezaevinde kaldığı belirlenen Aydın Ş.’nin cipi, sahte evraklar düzenledikten sonra 344 bin lira karşılığında Ersin B.’ye sattığını öğrendi. Ersin B. ise çalıntı araç satın almaktan işlem yapıldıktan sonra serbest bırakıldı. Ardından Aydın Ş.’ye yönelen ekipler, şahsın ofis ve internet üzerinden “Yurtdışından gelen araçlarınızın işlemleri yapılır” şeklinde ilan verdiği ve bu şekilde müşteri bulduğu tespit edildi.

 Sattıkları araçlara 59 G 8053 plakasını taktıkları anlaşıldı.
Sattıkları araçlara 59 G 8053 plakasını taktıkları anlaşıldı.


Aynı geçici plakayı takmış
Sadece evrak işlemleri için 5 bin TL para aldığını belirleyen ekipler, Aydın Ş.’nin yurtdışından çalıntı araçları satın aldığı ve sahte evraklar düzenleyerek üzerine taktığı geçici plakayla araçları sattığı tespit edildi. Satılan araçlara ise 59 G 8053 plakası takılı olduğu da belirlendi. Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekiplerince gözaltına alınan Aydın Ş. ve beraberindeki Samet S. (24) emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >