Yüz yüze eğitime katılım oranı ne? Milli Eğitim Bakanı Selçuk açıkladı

Milli Eğitim Bakanı Selçuk'un okul ziyaretlerinden bir görüntü
Milli Eğitim Bakanı Selçuk'un okul ziyaretlerinden bir görüntü

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, yüz yüze eğitime katılımın ilk ve ortaokullarda yüzde 80’in, liselerde ise yüzde 70’in üzerinde olduğunu belirtti.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Sakarya'da bir ilkokulu ziyaret etti. Çocukların okulların açılmasını sevinçle karşıladığını belirten Selçuk, “Çalışmalar ilk ve ortaokullarda yüzde 80’in, liselerde ise yüzde 70’in üzerinde katılım olduğunu gösteriyor. Tüm bunlar bize çocuklarımızda ve velilerimizde çok yüksek bir katılımla okulların açılmasının desteklendiğini gösteriyor” dedi.

"Yüksek bir katılım var"

Bakan Selçuk yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

Öncelikle Bitlis’te kırıma uğrayan helikopterimizdeki şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Ailelerine başsağlığı diliyor ve milletimizin başı sağ olsun diyorum. Bu duygular içerisinde elbette vazifemizi yapmaya devam ediyoruz. Okullarımızın açıldığı bu hafta bizim özellikle veriye dayalı olarak yaptığımız çalışmalar ilk ve ortaokullarda yüzde 80’in, liselerde ise yüzde 70’in üzerinde katılım olduğunu gösteriyor. Tüm bunlar bize çocuklarımızda ve velilerimizde çok yüksek bir katılımla okulların açılmasının desteklendiğini gösteriyor. Bu bizi elbette mutlu ediyor ama tedbirlerimizi güçlendirmek ve ortaya çıkacak muhtemel problemlerle ilgili önlemler almak öncelikli vazifemiz.

Bakan Selçuk öğrencilerle oyun oynadı
Bakan Selçuk öğrencilerle oyun oynadı

"Veliler ve çocuklar büyük bir mutluluk ve beklenti içinde"

Bize CİMER ve başka kaynaklardan gelen veli ve çocuk mesajları büyük bir mutluluk ve beklenti içerisinde. Bu süreci öğrenci, öğretmen ve velilerimiz için daha kolay kılmamız ve sorun yaşanmaması için daha yüksek önlemler almamız gerekiyor. Şu anda yaptığımız şey de o zaten.


Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >