Yüzüklerin Efendisi 'yeniden': Çekimlerde prodüksiyon aşamasına gelindi

Yüzüklerin Efendisi
Yüzüklerin Efendisi

Yazar J.R.R Tolkien'in kültleşen eseri Yüzüklerin Efendisi, daha sonra sinemaya uyarlanarak dünyanın en çok gişe yapan ve konuşulan filmi olmayı başarmıştı.

Son filmi 2003'te çekilen film, seriyi burada noktalamıştı. Fakat izleyicilerin hikayenin devam etmesini istemesin üzerine dev yapım şirketleri kullarını sıvadı.

● ABD merkezli teknoloji devi Amazon, Yüzüklerin Efendisi dizisinin çekimlerine Yeni Zelanda'da önümüzdeki aylarda başlanacağını açıkladı.

● Ayrıca dizinin en az bir milyar dolarlık bütçesiyle bugüne kadarki en pahalı yapım olacağı belirtiliyor.

Sinema tarihinin unutulmazları arasında yer alan YüzüklerinEfendisi serisinden hayranlarını sevindirecek haber, teknoloji devi Amazon tarafından duyuruldu.

Yönetmen Peter Jackson ve oyuncuların ilk filmin setinden görüntüleri
Yönetmen Peter Jackson ve oyuncuların ilk filmin setinden görüntüleri

Yüzüklerin Efendisi dizisi, film üçlemesi hayranlarını hayli memnun edecek tanıdık bir karar aldı. Dizinin çekim yeri belli oldu. Amazon’un YüzüklerinEfendisi dizisi için çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Prodüksiyonun ne zaman başlayacağını merak eden hayranlar için yeni bir bilgi ise nihayet oraya çıktı.

Serinin ilk filmleri Yeni Zelanda'da çekilmişti

Ön prodüksiyon aşamasına geçildiği belirtilirken dizinin önümüzdeki aylarda prodüksiyonunun Yeni Zelanda‘da başlayacağı duyuruldu. Auckland’de çekimlerine geçilecek olan dizinin bu mekan seçimi ise elbette hayranlar için fazlasıyla tanıdık. Film üçlemesi ve Hobbit’in çekimleri de Yeni Zelanda’da gerçekleşmişti. Bu da ülkeyi Amazon’un dizisi için en bariz seçenek haline getiriyor.

Yüzüklerin Efendisi dizisinin nerede çekileceği belli oldu

Dizinin baş yapımcıları J.D. Payne ve Patrick McKay resmi açıklamada şu cümlelere imza attı: “İkinci Çağ’ın o el değmemiş güzelliğini hayata geçirmek için çeşitli mekanları gözden geçirirken saf güzellikteki kıyıları, ormanları ve dağlarıyla görkemli bir yer bulmamız gerektiğini biliyorduk. Aynı zamanda birinci sınıf setlere, stüdyolara, yetenekli zanaatkarlara ve diğer tüm çalışanlara ev sahipliği yapabilecek bir yer olmalıydı. Yeni Zelanda’nın J.R.R. Tolkien’in Yüzüklerin Efendisi serisine dayalı hikayemize ev sahipliği yapacağını söylemekten mutluluk duyuyoruz. Yeni Zelanda hükümetine ve Auckland’e bizi prodüksiyon aşamasında destekledikleri için müteşekkiriz.”


Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >