Zalim şarkısıyla çıkış yapan Yalın, yeni albümü ile gönüllerde taht kurmaya devam ediyor

Zalim şarkısıyla 2004 yılında hayatımıza giren Yalın, yeni albümünde de naif sesiyle duyguların en derinine dokunmaya devam ediyor.

1980 İstanbul doğumlu Hüseyin Yalın 2004 yılında çıkış yaptığı Zalim parçasından sonra, çok kısa zamanda gönüllerde taht kurmayı başardı.






Müziğe merak küçük yaştan geliyor
İlkokul yıllarında pilot olmak isteyen Yalın'ın müziğe ilgisi küçük yaştan geliyor. İlkokul yıllarında babasının gitarıyla Gipsy Kings ve Enrico Macias şarkıları çalmasıyla başlayan merakı, zamanla büyür. İlk bestelerini Saint Michel Fransız Lisesi'nde okurken yapmaya başlayan Yalın, aynı dönemde Yurdaer Doğulu ve Doğan Canku Müzik Okulları'ndan da gitar dersleri almıştır.
Müziğe merak küçük yaştan geliyor İlkokul yıllarında pilot olmak isteyen Yalın'ın müziğe ilgisi küçük yaştan geliyor. İlkokul yıllarında babasının gitarıyla Gipsy Kings ve Enrico Macias şarkıları çalmasıyla başlayan merakı, zamanla büyür. İlk bestelerini Saint Michel Fransız Lisesi'nde okurken yapmaya başlayan Yalın, aynı dönemde Yurdaer Doğulu ve Doğan Canku Müzik Okulları'ndan da gitar dersleri almıştır.
Kargo grubu ile çalışmaya başladı
İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde Ekonomi okumaya başladığı dönemde beste çalışmalarını hızlandırmış ve ilk albümü için hazırlıklara başlamıştır. Yalın, beste çalışmalarını hızlandırdıktan sonra Kargo isimli müzik grubunun gitaristi Selim Öztürk'le beraber albüm hazırlıklarına başladı. Selim Öztürk'ün prodüktörlüğünde kaydedilen yine Kargo grubundan Serkan Çeliköz'ün klavyeyi, Burak Karataş'ın bateriyi üstlendiği ve tüm şarkıların söz ve müziklerinin Yalın'a ait olduğu Ellerine Sağlık albümü 2004 yılının Mart ayında Universal Music etiketiyle piyasaya sürüldü.
Kargo grubu ile çalışmaya başladı İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde Ekonomi okumaya başladığı dönemde beste çalışmalarını hızlandırmış ve ilk albümü için hazırlıklara başlamıştır. Yalın, beste çalışmalarını hızlandırdıktan sonra Kargo isimli müzik grubunun gitaristi Selim Öztürk'le beraber albüm hazırlıklarına başladı. Selim Öztürk'ün prodüktörlüğünde kaydedilen yine Kargo grubundan Serkan Çeliköz'ün klavyeyi, Burak Karataş'ın bateriyi üstlendiği ve tüm şarkıların söz ve müziklerinin Yalın'a ait olduğu Ellerine Sağlık albümü 2004 yılının Mart ayında Universal Music etiketiyle piyasaya sürüldü.
2004 “Ellerine Sağlık” albümü
İşte o çıkış şarkısı “Zalim.” Albümün çıkış şarkısı Zalim büyük ilgi gördü ve albüm ilk haftasında 200.000 satış rakamına ulaştı. İlk ayın sonunda 300.000 satış rakamına ulaşan Ellerine Sağlık, 4 ay gibi kısa bir sürenin sonunda 500.000 satış barajını aştı.
2004 “Ellerine Sağlık” albümü İşte o çıkış şarkısı “Zalim.” Albümün çıkış şarkısı Zalim büyük ilgi gördü ve albüm ilk haftasında 200.000 satış rakamına ulaştı. İlk ayın sonunda 300.000 satış rakamına ulaşan Ellerine Sağlık, 4 ay gibi kısa bir sürenin sonunda 500.000 satış barajını aştı.
“Yılın en çok satanı”
MÜYAP'ın "Yılın en çok satan albümleri" listesine girmiş oldu. Dijital platformda da büyük ilgi gören albüm, 1 milyon 700 bin adet şarkı indirilmesiyle satış rekoru kırdı.
“Yılın en çok satanı” MÜYAP'ın "Yılın en çok satan albümleri" listesine girmiş oldu. Dijital platformda da büyük ilgi gören albüm, 1 milyon 700 bin adet şarkı indirilmesiyle satış rekoru kırdı.
Zalim’in ardından harika parçalar ile devam etti
Zalim şarkısının ardından, Sonsuz Ol ve Günaydın şarkılarına klip çeken Yalın, bu üç şarkısıyla da MTV World Chart Express programında birinci sıraya yükseldi.
Zalim’in ardından harika parçalar ile devam etti Zalim şarkısının ardından, Sonsuz Ol ve Günaydın şarkılarına klip çeken Yalın, bu üç şarkısıyla da MTV World Chart Express programında birinci sıraya yükseldi.
En iyi çıkış yapan erkek ödülü
Kral TV Video Müzik Ödülleri'nde En İyi Çıkış Yapan Erkek Sanatçı seçilen Yalın'ın Zalim şarkısı, Arnavut şarkıcı Rovena Stefa tarafından Zemer ismiyle, Bulgar şarkıcı Toni Storaro tarafından Greshnica ismiyle yorumlandı. Aynı zamanda şarkı Yunanca, Rusça, Sırpça, Arapça gibi dillere de çevrildi.
En iyi çıkış yapan erkek ödülü Kral TV Video Müzik Ödülleri'nde En İyi Çıkış Yapan Erkek Sanatçı seçilen Yalın'ın Zalim şarkısı, Arnavut şarkıcı Rovena Stefa tarafından Zemer ismiyle, Bulgar şarkıcı Toni Storaro tarafından Greshnica ismiyle yorumlandı. Aynı zamanda şarkı Yunanca, Rusça, Sırpça, Arapça gibi dillere de çevrildi.
Başarıları devam etti
Albümlerine bir süre ara veren Yalın, 2009 yılında Ben Bugün adlı albümünü çıkardı. Tüm söz ve müziklerin Yalın'a ait olduğu albüm Ah Be Kardeşim, Bit Pazarı, Ki Sen gibi şarkılarla birlikte toplam 12 parça içeriyordu.
Başarıları devam etti Albümlerine bir süre ara veren Yalın, 2009 yılında Ben Bugün adlı albümünü çıkardı. Tüm söz ve müziklerin Yalın'a ait olduğu albüm Ah Be Kardeşim, Bit Pazarı, Ki Sen gibi şarkılarla birlikte toplam 12 parça içeriyordu.
“Anlat Güzel Mi Oralar?”
Beş yılda dört albüm piyasaya süren Yalın, 2012 yılında Ozan Çolakoğlu ile çalıştığı Anlat Güzel Mi Oralar 'ı çıkardı.
“Anlat Güzel Mi Oralar?” Beş yılda dört albüm piyasaya süren Yalın, 2012 yılında Ozan Çolakoğlu ile çalıştığı Anlat Güzel Mi Oralar 'ı çıkardı.
Farklı çalışmalara da imza attı
Albümleri dışında farklı çalışmalara da imza atan Yalın, başka sanatçılara verdiği besteler ve düetleriyle de başarılarını arttırdı.
Farklı çalışmalara da imza attı Albümleri dışında farklı çalışmalara da imza atan Yalın, başka sanatçılara verdiği besteler ve düetleriyle de başarılarını arttırdı.
2016 yılı Bayıla Bayıla albümü
En güçlü albümlerinden biri olan Bayıla bayıla, harika şarkılarla yeni yıla damgasını vuracak görünüyor.
2016 yılı Bayıla Bayıla albümü En güçlü albümlerinden biri olan Bayıla bayıla, harika şarkılarla yeni yıla damgasını vuracak görünüyor.
Albüm ve single'ları
Albümleri
Ellerine Sağlık (2004)
Bir Bakmışsın (2005)
Her Şey Sensin (2007)
Ben Bugün (2009)
Sen En Güzelsin (2012)
Bayıla Bayıla (2016)

 Single'ları
"Anlat Güzel Mi Oralar?" (2011)
"Keyfi Yolunda Aşkı Sonunda" (2013)
"Aşk Diye" (2014)
"Bir Bahar Akşamı" (2015)
"King for One Day" (2015)
"Yeniden" (2015)
"Benimki" (2015)
Albüm ve single'ları Albümleri Ellerine Sağlık (2004) Bir Bakmışsın (2005) Her Şey Sensin (2007) Ben Bugün (2009) Sen En Güzelsin (2012) Bayıla Bayıla (2016) Single'ları "Anlat Güzel Mi Oralar?" (2011) "Keyfi Yolunda Aşkı Sonunda" (2013) "Aşk Diye" (2014) "Bir Bahar Akşamı" (2015) "King for One Day" (2015) "Yeniden" (2015) "Benimki" (2015)
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >