Zamanın hızına ayak uyduran masal kahramanları

Birçoğumuzun çocukluk döneminde okurken büyük mutluluk duyduğu masallar ve kahramanları çok değişti…

Zamanın hızına kim karşı koyabiliyor ki… Efsanevi masal karakterleri de zaman içinde çok değişti. Masal kitaplarıyla hayatlarımıza 'merhaba' diyen karakterler, modern çağın peşinde getirdiği kalıplara göre şekillenmeye başladı. Masal kahramanları karşımıza animasyonlarla ya da sinema filmleriyle çıkmaya başladı. Çocukluk dönemlerimizden hatırladığımız masal kahramanlarının şimdiki halleri ise artık eski günlerden izler taşımıyor.
Pamuk Prenses
1812 yılında Alman Grimm Kardeşler tarafından derlenen ve yayınlanan halk masalı zaman içinde çok değişti. Efsanevi masal 2012 yılında “Pamuk Prenses ve Avcı” isimli filmle karşımıza çıktı.
Pamuk Prenses 1812 yılında Alman Grimm Kardeşler tarafından derlenen ve yayınlanan halk masalı zaman içinde çok değişti. Efsanevi masal 2012 yılında “Pamuk Prenses ve Avcı” isimli filmle karşımıza çıktı.
Kırmızı Başlıklı Kız
Kırmızı Başlıklı Kız, Avrupa'da birçok ülkede anlatılan bir halk masalıdır. 1697 yılında bu hikaye Charles Perrault'nun Kaz Ana'nın Masalları kitabında yer almıştır. Türkiye'de de çocuklara sık sık anlatılan bu hikayenin birçok farklı çizgi film versiyonu çekildi. 2011 yılında ise masal "Kız ve Kurt" isimli filmle beyaz perdeye taşındı.
Kırmızı Başlıklı Kız Kırmızı Başlıklı Kız, Avrupa'da birçok ülkede anlatılan bir halk masalıdır. 1697 yılında bu hikaye Charles Perrault'nun Kaz Ana'nın Masalları kitabında yer almıştır. Türkiye'de de çocuklara sık sık anlatılan bu hikayenin birçok farklı çizgi film versiyonu çekildi. 2011 yılında ise masal "Kız ve Kurt" isimli filmle beyaz perdeye taşındı.
Hansel ve Gretel
Hansel ve Gretel, Alman kökenli bir halk masalıdır. Masal 2011 yılında "Hansel ve Gretel: Cadı Avcıları" ismiyle sinemaya uyarlandı.
Hansel ve Gretel Hansel ve Gretel, Alman kökenli bir halk masalıdır. Masal 2011 yılında "Hansel ve Gretel: Cadı Avcıları" ismiyle sinemaya uyarlandı.
Keloğlan
Keloğlan, Türk mitolojisinde geçen efsanevi bir karakterdir. Masal kitaplarıyla karşımıza çıkan Keloğlan, zaman içinde ekranlara taşındı. Filmleri çekilen Keloğlan, animasyon uyarlamasıyla ise son yıllarda çocukların büyük beğenisini kazanıyor.
Keloğlan Keloğlan, Türk mitolojisinde geçen efsanevi bir karakterdir. Masal kitaplarıyla karşımıza çıkan Keloğlan, zaman içinde ekranlara taşındı. Filmleri çekilen Keloğlan, animasyon uyarlamasıyla ise son yıllarda çocukların büyük beğenisini kazanıyor.
Külkedisi
Külkedisi de ünlü bir Avrupa halk masalıdır. Söz konusu bu hikayenin beş yüzden farklı anlatım şekli olduğu biliniyor. 2015 yılında beyaz perdeye uyarlanan “Sindirella” büyük beğeni kazandı.
Külkedisi Külkedisi de ünlü bir Avrupa halk masalıdır. Söz konusu bu hikayenin beş yüzden farklı anlatım şekli olduğu biliniyor. 2015 yılında beyaz perdeye uyarlanan “Sindirella” büyük beğeni kazandı.
Rapunzel
Efsanevi Alman masalı Rapunzel, 2010 yılında “Karmakarışık” isimli animasyon filmiyle karşımıza çıktı.
Rapunzel Efsanevi Alman masalı Rapunzel, 2010 yılında “Karmakarışık” isimli animasyon filmiyle karşımıza çıktı.
Uyuyan güzel
Fransız ve Alman kaynakların yazıya geçirdiği Avrupa halk masalıdır. Uyuyan Güzel masalı 2014 yılında “Malefiz” isimli uyarlamayla sinemaseverlerle buluştu.
Uyuyan güzel Fransız ve Alman kaynakların yazıya geçirdiği Avrupa halk masalıdır. Uyuyan Güzel masalı 2014 yılında “Malefiz” isimli uyarlamayla sinemaseverlerle buluştu.
Alaaddin'in Lambası
Binbir Gece Masalları'ndan olan Alaaddin'in Lambası masal kitaplarının yanı sıra çizgi filmle de karşımıza geldi.
Alaaddin'in Lambası Binbir Gece Masalları'ndan olan Alaaddin'in Lambası masal kitaplarının yanı sıra çizgi filmle de karşımıza geldi.
Pinokyo
İtalyan yazar Carlo Collodi'nin çocuk romanı olan Pinokyo'yu Enrico Mazzanti resimlemiştir. Pinokyo'nun birçok çizgi film uyarlaması yapılmıştır.
Pinokyo İtalyan yazar Carlo Collodi'nin çocuk romanı olan Pinokyo'yu Enrico Mazzanti resimlemiştir. Pinokyo'nun birçok çizgi film uyarlaması yapılmıştır.
Kurbağa Prens
Kurbağa Prens, Alman Grimm Kardeşler'in yazmış olduğu bir hikayedir. Çok sevilen bu çocuk hikayesi 2009'da animasyon film haline getirilmiştir.
Kurbağa Prens Kurbağa Prens, Alman Grimm Kardeşler'in yazmış olduğu bir hikayedir. Çok sevilen bu çocuk hikayesi 2009'da animasyon film haline getirilmiştir.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >