Zara’nın sahibi Amancio Ortega’nın başarısının 7 sırrı

Zara
Zara

Dünyanın en zengin kişilerinden birisi olan, Zara'nın sahibi Ortega sırlarını açıkladı.

Yaklaşık 77 milyar dolarlık servete sahip olan Ortega, Forbes verilerine göre Bill Gates'in ardından geliyor. Medyayı çok aktif kullanmadığı için aslında hakkında doğru bilgiye ulaşmak da zor. 80 yaşındaki iş adamının yakın zamanda emekli olması bekleniyor. İşte Amancio Ortega'nın kendi tecrübelerine dayanarak açıkladığı, başarısının 7 sırrı;

Asla geç değil

                                    
                                    Diğer insanlarla karşılaştırdığımız zaman Ortega sektöre daha geç adım atmış sayılabilir. Hayallerine dört kolla sarıldı ve bunu Zara'yı kurarak somutlaştırdı. Yani buradaki en önemli kısım “istediğiniz zaman başlayabilirsiniz". Doğru fikri bulup doğru zamanda sunmalısınız.
Asla geç değil Diğer insanlarla karşılaştırdığımız zaman Ortega sektöre daha geç adım atmış sayılabilir. Hayallerine dört kolla sarıldı ve bunu Zara'yı kurarak somutlaştırdı. Yani buradaki en önemli kısım “istediğiniz zaman başlayabilirsiniz". Doğru fikri bulup doğru zamanda sunmalısınız.
Zaman alıyor

                                    
                                    Zara bir gecede şu anki marka değerine ulaşmadı veya Ortega bir gecede bu kadar zenginleşmedi. Zara'nın gelişmesi yaklaşık 10 yıl sürdü. Mağazası ve markası talep görmeye belli bir süre sonra başladı. Yapılan her iş zaman alır ve acele etmemize gerek yoktur. Aksi halde bocalayabiliriz. Fazla yavaş olmak da sıkıntı yaratabileceği için zamanı gerçekten iyi yönetmemiz gerekiyor.
Zaman alıyor Zara bir gecede şu anki marka değerine ulaşmadı veya Ortega bir gecede bu kadar zenginleşmedi. Zara'nın gelişmesi yaklaşık 10 yıl sürdü. Mağazası ve markası talep görmeye belli bir süre sonra başladı. Yapılan her iş zaman alır ve acele etmemize gerek yoktur. Aksi halde bocalayabiliriz. Fazla yavaş olmak da sıkıntı yaratabileceği için zamanı gerçekten iyi yönetmemiz gerekiyor.
Alçak gönüllülük

                                    
                                    Ortega'nın en önemli özelliklerinden biri de alçak gönüllülük. Diğer milyarderler gibi değil, “sıradan vatandaş" gibi yaşıyor. Kafeteryada personelleri ile birlikte yemek yiyor ve gösterişi sevmiyor.
Alçak gönüllülük Ortega'nın en önemli özelliklerinden biri de alçak gönüllülük. Diğer milyarderler gibi değil, “sıradan vatandaş" gibi yaşıyor. Kafeteryada personelleri ile birlikte yemek yiyor ve gösterişi sevmiyor.
Köklerine sağdık olmak

                                    
                                    Amancio Ortega evini İspanya'dan taşımadı. Servet yapmak için evini terk etmedi. Nerede olursanız olun, dünyanın en zengin insanlarından olabilirsiniz.
Köklerine sağdık olmak Amancio Ortega evini İspanya'dan taşımadı. Servet yapmak için evini terk etmedi. Nerede olursanız olun, dünyanın en zengin insanlarından olabilirsiniz.
Kendine zaman ayır

                                    
                                    Kendinize mutlaka zaman ayırmalısınız. Ne kadar kazanırsanız kazanın kendinize zaman ayırdıkça mutlu olabilirsiniz.
Kendine zaman ayır Kendinize mutlaka zaman ayırmalısınız. Ne kadar kazanırsanız kazanın kendinize zaman ayırdıkça mutlu olabilirsiniz.
Etik olmak

                                    
                                    Amancio Ortega çok büyük bir hayırsever; ayrıca çevresindeki insanlara ve çalışanlarına karşı sorumluluklarını aksatmadan yerine getiriyor. Şu an 100.000'den fazla çalışanı bulunuyor.
Etik olmak Amancio Ortega çok büyük bir hayırsever; ayrıca çevresindeki insanlara ve çalışanlarına karşı sorumluluklarını aksatmadan yerine getiriyor. Şu an 100.000'den fazla çalışanı bulunuyor.
Hayalini hatırla

                                    
                                    Amancio Ortega ailesinin zor durumlarına şahit olmuş ve kendisi 13-14 yaşlarında tişört satan bir işletmede getir-götür işleri yapmış. Kurmuş olduğunuz hayali hatırlayın ve bunu gerçeğe dönüştürmek için çalışın. Çok çalışın…

Kaynak: Ontrava
Hayalini hatırla Amancio Ortega ailesinin zor durumlarına şahit olmuş ve kendisi 13-14 yaşlarında tişört satan bir işletmede getir-götür işleri yapmış. Kurmuş olduğunuz hayali hatırlayın ve bunu gerçeğe dönüştürmek için çalışın. Çok çalışın… Kaynak: Ontrava
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >