Zayıf kalabilmek için asla yapmamanız gereken 10 davranış

Sağlıklı bir hayat için yapılmaması gerekenler

Çevrenizde karşılaştığınız 0 bedenleri, zayıf ve sağlıklı insanları kıskanıyorsanız, kendinize yeni bir yol çizin deriz.
Gece yemeği yemeyin
Açlıktan ölüyor olsanız bile, akşam 10'dan sonra yemek yemeyin; çünkü o saatten sonra tükettiğiniz her besin yağ olarak vücudunuzda depolanır.
Gece yemeği yemeyin Açlıktan ölüyor olsanız bile, akşam 10'dan sonra yemek yemeyin; çünkü o saatten sonra tükettiğiniz her besin yağ olarak vücudunuzda depolanır.
Beyaz ekmek cazibesine kanmayın
İçerdiği beyaz un, şeker ve tuzun zehrinden haberdar olduğunuzdan eminiz; ille de ekmek yiyecekseniz, kepekli ya da çavdarlı tercih edin.
Beyaz ekmek cazibesine kanmayın İçerdiği beyaz un, şeker ve tuzun zehrinden haberdar olduğunuzdan eminiz; ille de ekmek yiyecekseniz, kepekli ya da çavdarlı tercih edin.
Tabağınızı silip süpürmeyin
Yiyebildiğiniz kadar; abartmaya gerek yok.
Tabağınızı silip süpürmeyin Yiyebildiğiniz kadar; abartmaya gerek yok.
Pilav varsa, kaç!
Pirinç pilavı yerine bulgur pilavı tüketin; bulgur pilavının besin değeri pilava göre çok daha yüksektir.
Pilav varsa, kaç! Pirinç pilavı yerine bulgur pilavı tüketin; bulgur pilavının besin değeri pilava göre çok daha yüksektir.
Önünüze geleni yemeyin
Her bulduğunuzu yeme fikrinden vazgeçin; sağlıklı beslenmeyi bir yaşam tarzı haline getirin. Yediğiniz besinlerin sırası, ölçüsü ve zamanı olsun.
Önünüze geleni yemeyin Her bulduğunuzu yeme fikrinden vazgeçin; sağlıklı beslenmeyi bir yaşam tarzı haline getirin. Yediğiniz besinlerin sırası, ölçüsü ve zamanı olsun.
Asitli ve şekerli içeceklere dikkat edin!
Şeker oranı yüksek içecekleri yemek yerken içme alışkanlığı, neredeyse toplumun yarısından fazlasında var. Özellikle yemek ve tatlı yerken şekerli içecek tüketme alışkanlığından vazgeçip şeker oranınızın aniden yükselmesine engel olmalısınız.
Asitli ve şekerli içeceklere dikkat edin! Şeker oranı yüksek içecekleri yemek yerken içme alışkanlığı, neredeyse toplumun yarısından fazlasında var. Özellikle yemek ve tatlı yerken şekerli içecek tüketme alışkanlığından vazgeçip şeker oranınızın aniden yükselmesine engel olmalısınız.
Kafanıza göre yemeyin
Her zaman bir besin programı belirleyin ve bu programı takip edin. Örneğin; öğle yemeğinde hamur işi yediyseniz, akşamı hafif bir salata ile geçiştirin. Kendi bünyenizi tanıyın ve bir düzen oturtun.
Kafanıza göre yemeyin Her zaman bir besin programı belirleyin ve bu programı takip edin. Örneğin; öğle yemeğinde hamur işi yediyseniz, akşamı hafif bir salata ile geçiştirin. Kendi bünyenizi tanıyın ve bir düzen oturtun.
Su içmeyi unutmayın
Günde en az 2 litre su tüketmeye özen gösterin. Su hem metabolizmayı hızlandırır hem enerjinizi arttırır.
Su içmeyi unutmayın Günde en az 2 litre su tüketmeye özen gösterin. Su hem metabolizmayı hızlandırır hem enerjinizi arttırır.
Açlıktan bayılacak hale gelmeyi beklemeyin 
Bu demek oluyor ki, ara öğün kaçırmayın. Sabah kahvaltısı ve öğlen yemeği arasında mutlaka bir meyve tüketin. Öğlen ve akşam arasında yine mutlaka bir ara öğün belirleyin. Aksi halde fazla acıkıp bir an da yemeğe yüklenmek zorunda kalabilirsiniz.
Açlıktan bayılacak hale gelmeyi beklemeyin Bu demek oluyor ki, ara öğün kaçırmayın. Sabah kahvaltısı ve öğlen yemeği arasında mutlaka bir meyve tüketin. Öğlen ve akşam arasında yine mutlaka bir ara öğün belirleyin. Aksi halde fazla acıkıp bir an da yemeğe yüklenmek zorunda kalabilirsiniz.
Üşengeç olmayın
Spor, sağlıklı bir yaşamın en önemli kuralıdır. Hareket etmek fikrini benimseyin ve günde en az 1 saat yürüyüş yapmaya gayret edin.
Üşengeç olmayın Spor, sağlıklı bir yaşamın en önemli kuralıdır. Hareket etmek fikrini benimseyin ve günde en az 1 saat yürüyüş yapmaya gayret edin.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >