Zekai Aksakallı: ''Bırakın istifayı, en küçük bir kırgınlığım yok''

Aksakallı
Aksakallı

Özel Kuvvetler Komutanlığı görevinden 2. Kolordu Komutanlığı'na atanan Korgeneral Zekai Aksakallı, hakkında çıkan istifa haberlerine cevap verdi: ''Bırakın istifayı, en küçük bir kırgınlığım yok''


Özel Kuvvetler Komutanlığı görevinden 2. Kolordu Komutanlığı'na atanan Korgeneral Zekai Aksakallı, gündeme gelen tartışmaların ve yöneltilen soruların ardından ilk kez açıklamalarda bulundu.

Sözcü'deki habere göre Korgeneral Zekai Aksakallı, "Görev yerinin değişmesiyle kırgınlık, küslük diye bir şey olmaz. Askerin görev yerini beğenmesi, beğenmemesi diye de bir durum söz konusu olamaz" dedi.

Nerede görev verilirse oraya gider, onurunla, şerefinle görevini yaparsın

"Her asker bilir"

Aksakallı'nın açıklamasından öne çıkan maddeler şöyle:

"Teğmen olarak göreve başladığımız günden beri bunun böyle olduğunu her asker bilir. Özel Kuvvetler Komutanlığı'nda da onurla, şerefle görevimi yaptığıma inanıyorum. Bundan sonraki görevimi de aynı şekilde yapmayı Allah nasip etsin. Bırakın istifayı, en küçük bir kırgınlığım yok."

Erdoğan'a sorulmuştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ürdün ziyaretleri öncesi önemli açıklamalar yapmıştı. Korgeneral Zekai Aksakallı ise 2. Kolordu Komutanı olarak atanmasıyla ilgili "Askerlikte kırgınlık olmaz nereden görev verilirse orada görev yapar" demişti.

Darbenin seyrini değiştiren emri vermişti

Zekai Aksakallı, 15 Temmuz'da darbenin seyrini değiştiren emri Ömer Halisdemir'e vermişti Aksallı, yaşananları daha sonra şöyle anlattı:

"Semih Terzi, babası hasta olduğu için izin istedi, babası hasta olduğu için izin verdim. Ömer Halisdemir ile 8 kez görüştüm. Terzi'yi öldürmesini istedim. 'Terzi haindir' dedim."

  • Öte yandan Aksakallı’nın Erzurum’da oturan annesi Halise Aksakallı, geçirdiği kalp krizinin ardından 85 yaşında tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.
  • Cenazenin Erzurum’da Cuma namazının ardından Lalapaşa Camisi’nde kaldırılacağı bildirildi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >