Zeki insanların mutsuz olduğu fikri koca bir yalan!

Zeki olmanın mutsuzluğu beraberinde getirdiği söylenir hep. Hepimiz duymuşuzdur “cehalet saadettir”, “zeki insan mutsuzdur” sözlerini. Peki ya bu söylentiler gerçek mi?

Zekiler mi aptallar mı daha mutlu sorusu belki de yüzyıllardır tartışılıyor. Genellikle, zekiler günü akışında yaşamayacak kadar muhakeme yaptıklarından daha mutsuz ilan ediliyor. Hatta ünlü yazar Enrst Hemingway bile “Zeki insanların mutlu olduğuna pek rastlanmaz” diyor.

Bilinenlerin aksine mutluluk ve zeka birbirini tetikliyor! Bu noktada “Psyhological Medicine” dergisinde yayımlanan bir araştırma, zeka seviyesi düşük insanların mutsuz olma olasılığının, zeka seviyesi yüksek olanlara oranla daha fazla olduğunu söylüyor. Bu araştırmaya göre, zeka ve mutluluk arasında pozitif bir korelasyon var.

Peki, zeki insanların daha fazla mutlu bir hayat yaşamasında neler etkili? Gelin birlikte bakalım…

Zeki insanlar evlenmekte acele etmiyor
Yapılan araştırmalara göre evlenme yaşı ve boşanma arasında korelasyon mevcut. Yaş ilerledikçe ilgi, alaka ve beklentiler de netleşiyor ve insanlar eş seçiminde daha dikkatli davranıyor. Sosyal zeka ve duygusal zekanın ortaklığı ise evlilikte mutlu olma oranını artırıyor.
Zeki insanlar evlenmekte acele etmiyor Yapılan araştırmalara göre evlenme yaşı ve boşanma arasında korelasyon mevcut. Yaş ilerledikçe ilgi, alaka ve beklentiler de netleşiyor ve insanlar eş seçiminde daha dikkatli davranıyor. Sosyal zeka ve duygusal zekanın ortaklığı ise evlilikte mutlu olma oranını artırıyor.
Yaşasın kariyer yaşasın para!
İstatistikler zeka, kariyer ve para arasında çok sıkı bir ilişki olduğunu ortaya koyuyor. Zeki insanlar nitelikli bir eğitim alıyor, mesleğinde daha hızlı adımlarla ilerliyor. Ayrıca kazandığı parayı yatırıma dönüştürmeyi de iyi biliyor. Eee, mutluluk ve para arasındaki ilişki arasındaki pozitif korelasyonu birlikte düşündüğümüzde zeki insanlar kazandıkça mutlu oluyor.
Yaşasın kariyer yaşasın para! İstatistikler zeka, kariyer ve para arasında çok sıkı bir ilişki olduğunu ortaya koyuyor. Zeki insanlar nitelikli bir eğitim alıyor, mesleğinde daha hızlı adımlarla ilerliyor. Ayrıca kazandığı parayı yatırıma dönüştürmeyi de iyi biliyor. Eee, mutluluk ve para arasındaki ilişki arasındaki pozitif korelasyonu birlikte düşündüğümüzde zeki insanlar kazandıkça mutlu oluyor.
Az arkadaş daha çok mutluluk 
Analitik zekaya sahip olanlar, daha az arkadaşa sahip olsalar da ilişkileri oldukça istikrarlı. Çevresinde daha fazla arkadaşı olan insanlar sevgi ve ilgi bakımından daha az tatmin yaşadıkları için doyurucu bir ilişkiye sahip olamıyorlar.
Az arkadaş daha çok mutluluk Analitik zekaya sahip olanlar, daha az arkadaşa sahip olsalar da ilişkileri oldukça istikrarlı. Çevresinde daha fazla arkadaşı olan insanlar sevgi ve ilgi bakımından daha az tatmin yaşadıkları için doyurucu bir ilişkiye sahip olamıyorlar.
Sağlıklı beslenme ve diyet
Zeki insanlar normal insanlara göre daha fazla egzersiz yapıyor, daha düzenli ve sağlıklı besleniyor. Bu da daha uzun ve sağlıklı yaşamı ve dolayısıyla mutlu bir yaşamı olanaklı kılıyor.
Sağlıklı beslenme ve diyet Zeki insanlar normal insanlara göre daha fazla egzersiz yapıyor, daha düzenli ve sağlıklı besleniyor. Bu da daha uzun ve sağlıklı yaşamı ve dolayısıyla mutlu bir yaşamı olanaklı kılıyor.
Riskli de olsa denemeye değer!
Hayatın getirdiklerine daha az evet diyorlar, mücadele daha fazla yer tutuyor yaşamlarında. Mücadeleci ruh, onları daha güçlü kılıyor. Güç ve mutluluk arasındaki ilişkide pozitif biçimde artıyor.
Riskli de olsa denemeye değer! Hayatın getirdiklerine daha az evet diyorlar, mücadele daha fazla yer tutuyor yaşamlarında. Mücadeleci ruh, onları daha güçlü kılıyor. Güç ve mutluluk arasındaki ilişkide pozitif biçimde artıyor.
Yaratıcılık
Zeki insanlar genellikle sanat, edebiyat ve müzik alanlarında da iddialı. Yaratıcılıkları onları mutsuz eden şeylerin önüne geçiyor.
Yaratıcılık Zeki insanlar genellikle sanat, edebiyat ve müzik alanlarında da iddialı. Yaratıcılıkları onları mutsuz eden şeylerin önüne geçiyor.
Kişisel gelişim, kendine yatırım
Sadece kendi mesleğinde değil birçok alanda meslek dışı kurslar, hobi geliştirme, yabancı dil geliştirme, entelektüel birikimi önemseme bakımından oranları daha yüksektir. Bu da onları hayatları daha mutlu kılıyor.
Kişisel gelişim, kendine yatırım Sadece kendi mesleğinde değil birçok alanda meslek dışı kurslar, hobi geliştirme, yabancı dil geliştirme, entelektüel birikimi önemseme bakımından oranları daha yüksektir. Bu da onları hayatları daha mutlu kılıyor.
Fantastik dünya 
Zeki insanlar hem gerçek dünya ile hem de fantastik dünyada yaşıyorlar. Bu da onları daha fazla mutlu kılıyor.
Fantastik dünya Zeki insanlar hem gerçek dünya ile hem de fantastik dünyada yaşıyorlar. Bu da onları daha fazla mutlu kılıyor.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >