Zelenski açıkladı: Ankara ve Bakü'den arabuluculuk teklifi geldi

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yaptı
Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yaptı

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski sosyal medya hesabı üzerinden yapmış olduğu paylaşımda Türkiye ve Azerbaycan’dan da arabuluculuk teklifi geldiğini belirterek "Aliyev ve Erdoğan, Rusya ile müzakere organize etmeyi önerdi" dedi.

Zelenskiy, sosyal medya hesabından paylaştığı video mesajında, Rusya'nın ülkesine saldırısına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in Rusya ile müzakerelerin başlaması için yardımcı olacaklarını söylediğini aktaran Zelenskiy, bu teklifi memnuniyetle karşıladıklarını belirtti.

Rus ordusu saldırıya devam ediyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy ile telefonda görüştü.

Zelenskiy, İsviçre, Yunanistan, Hollanda, İtalya ve Hindistan'ın liderleriyle görüştüğünü anlatarak, ülkesinin normal medeni dünyanın samimiyetini ve dikkatini kazandığını kaydetti.

Rusya'ya karşı SWIFT yaptırımı konusunda sonuç elde ettiklerini ifade eden Zelenskiy, Rusya'nın küresel finans sisteminden dışlanacağını ve milyarlarca dolar zarara uğrayacağını söyledi.

"Kiev metrosunda bir çocuk doğdu''

Zelenskiy, Katolik Dünyası'nın ruhani lideri Papa Francis de dahil pek çok dini liderle de görüştüğünü dile getirerek, hepsinin Ukrayna'nın zaferi için dua ettiğini belirtti.

Bugünün "işgalcilerin" ülkedeki diğer her şeyle birlikte kendilerini de yok etmeye çalıştıkları gün olduğunu kaydeden Zelenskiy, "Ama bugün, cumartesi akşamı şimdi sığınak olan Kiev metrosunda ilk kez bir kız çocuğunun dünyaya geldiği gün." dedi.

Zelenskiy, ülkelerini özgürleştirmek için ne kadar savaşmaları gerekiyorsa savaşacaklarının altını çizdi.

Şiddetli çatışmalar devam ediyor

Rusya'nın Ukrayna'ya karşı başlattığı savaş 4. gününde devam ediyor. Kesintisiz sokağa çıkma yasağı uygulanan Başkent Kiev ve Harkov kenti çevresinde gece boyunca şiddetli çatışmalar yaşandı. Son olarak Vasilkov kasabasında bir akaryakıt deposuna Rus füzesi isabet etti. Birleşmiş Milletler, saldırılarda şu ana kadar 64 sivilin hayatını kaybettiğini ve 240 sivilin yaralandığını duyurdu.

''Arabuluculuk teklifi geldi''

Rusya’nın Ukrayna’ya başlattığı askeri harekatın ardından sürekli olarak sosyal medya hesabından son durumu paylaşan Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski, Türkiye ve Azerbaycan’dan da arabuluculuk teklifi geldiğini açıkladı. Zelenskiy, "Aliyev ve Erdoğan, Rusya ile müzakere organize etmeyi önerdi" ifadelerini kullandı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >