Zelenski, Türkiye'den Azov komutanlarını alarak ayrıldı

Zelenski İstanbul'dan ayrılırken 5 Azov Taburu komutanını götürdü
Zelenski İstanbul'dan ayrılırken 5 Azov Taburu komutanını götürdü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın davetlisi olarak Ankara'ya gelen Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Türkiye'de bulunan beş Azov Taburu komutanının ülkelerine döndüğünü açıkladı.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Türkiye'de bulunan 5 Azov Taburu komutanının ülkelerine döndüğünü açıkladı.

Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov, Azov Taburu komutanlarının Türkiye’den Ukrayna’ya geri dönmeleriyle ilgili “Azov Taburu komutanlarının Türkiye’den Ukrayna’ya dönmesi anlaşmaların ihlalinden başka bir şey değil” dedi.

Zelenski, bir Tweet atarak "Türkiye'den eve dönüyoruz ve kahramanlarımızı evimize getiriyoruz. Ukraynalı askerler Denys Prokopenko, Svyatoslav Palamar, Serhiy Volynsky, Oleh Khomenko, Denys Shleha. Sonunda akrabalarının yanında olacaklar" dedi.

Zelenskiy'nin Ukraynaca ve İngilizce yaptığı paylaşımda Azov Taburu komutanlarını karşıladığı ve uçakta onlarla sohbet ettiği anlar görülüyor.

Ne olmuştu?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Rusya Devlet Başkanı Putin ve Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy ile yürüttüğü diplomasi trafiği sonucu 21 Eylül 2022'de 200 savaş esirinin mübadele edildiği duyurulmuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşme sonrası yapılan basın toplantısında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in gelecek ay Türkiye'ye geleceğini ve gündem maddesinin Tahıl Koridoru Anlaşması ve esir mübadelesi olacağını söyledi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >