Zelenski'den Wagner hakkında açıklama

Zelensky Rusya'daki olaylarla ilgili bir video yayınladı
Zelensky Rusya'daki olaylarla ilgili bir video yayınladı

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski Rusya'daki Wagner kalkışması hakkında bir video yayınladı

Volodimir Zelenski resmi Telegram hesabından şu açıklamaları yaptı:

"Bugün sessizlik olmaması gereken bir gündür. Ve kesinlikle liderliğe ihtiyacımız var.

Bugün dünya gördü ki, Rusya'nın patronları hiçbir şeyi kontrol etmiyor. Hiçbir şeyi. Tam bir kaos. Tam bir öngörülemezlik. Ve bu, silahlarla dolu Rus topraklarında gerçekleşiyor.

Dünya korkmamalı. Bizi koruyan şeyi biliyoruz. Sadece birliğimiz. Ukrayna kesinlikle Avrupa'yı herhangi bir Rus gücünden koruyabilecek ve onları kimin yönettiği önemli değil. Biz koruyacağız. Avrupa'nın doğu cephesinin güvenliği sadece savunmamıza bağlıdır. Ve bu yüzden savunmamıza destek her birimiz için, özgür dünyadaki herkesin savunması için destektir.

Sonrasında Rusça konuşarak: "Kremlin'den gelen adam açıkça çok korkuyor ve muhtemelen bir yerlere saklanıyor, kendini göstermiyor. Eminim artık Moskova'da değil. Bir yerleri arayıp bir şeyler soruyor... Ne korktuğunu biliyor çünkü bu tehdidi kendisi yarattı. Bütün kötülükler, bütün kayıplar, bütün nefret - hepsini yaymakta kendisi. Ve ne kadar sığınakları arasında koşarsa, hepiniz o kadar çok kaybedersiniz... Rusya ile bağlantısı olan herkesi.

Biz Ukraynalılar ne yapacağız? Ülkemizi savunacağız. Özgürlüğümüzü savunacağız. Sessiz kalmayacağız ve hareketsiz kalmayacağız. Nasıl kazanacağımızı biliyoruz - ve kazanacağız. Bu savaştaki zaferimiz kesinlikle gerçekleşecek.

Peki, siz ne yapacaksınız?

Askerleriniz Ukrayna topraklarında ne kadar uzun süre kalırsa, Rusya'ya o kadar çok yıkım getirecek. Bu kişi ne kadar süre Kremlin'de kalırsa, o kadar çok felaket olacak." dedi.

Zelensky'nin bu videosu defalarca izlendi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >