ZTE, ABD'nin baskılarına dayanamayıp ana operasyonlarını sonlandırdı

ZTE
ZTE

Çinli akıllı telefon üreticisi ZTE, Amerika Birleşik Devletleri'nin açıklamaları ve yaptırımları sonrasında köşeye sıkıştı. Şirket

Samsung ve Apple'ın ardından en fazla akıllı telefon satan şirketler arasında yer alan Huawei, model çeşitliliğini artırarak potansiyel müşterileri cezbetmeye devam ediyor. Geçtiğimiz dönemlerde 'dünyanın ilk üç arka kameralı akıllı telefonu' P20 Pro'yu duyuran Çinli şirket, ABD pazarında zor günler geçiriyor.

ABD'nin baskılarına dayanamadı

Geçtiğimiz aylarda güvenlik konferanslarında açıklama yapan ABD uzmanları, Huawei ve ZTE marka telefonların kullanılmaması gerektiğini bildirdi. Amerikan istihbarat birimleri bunun sebebini kısaca 'güvenlik' olarak açıklıyor. Ancak işin içinde farklı kriterler olduğu da belirtiliyor.

ZTE, ABD'nin art arda açıklamaları ve yaptırımları sonrasında ana operasyonlarını durdurma kararı aldı.
ZTE, ABD'nin art arda açıklamaları ve yaptırımları sonrasında ana operasyonlarını durdurma kararı aldı.

Çin'in en büyük üreticilerinden olan ZTE, ABD'nin baskılarına dayanamayarak sonunda ana operasyonlarını durdurma kararı aldı. Yasağın geri alınması için çabaladıklarını ifade eden ZTE yetkilileri, geçtiğimiz günlerde Ticaret Bakanlığı'na başvuru yapmış ama bir sonuç alamamıştı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >