Zuckerberg Trump'a sert çıkıştı: Çocuklarımızın geleceğini riske atıyor

Zuckerberg Trump'a ağır çıkıştı: Çocuklarımızın geleceğini riske atıyor​
Zuckerberg Trump'a ağır çıkıştı: Çocuklarımızın geleceğini riske atıyor​

Trump'ın iklim değişikliğine ilişkin yapılan Paris Anlaşmasından çıkma kararı almasına bir tepki de Mark Zuclerberg'den geldi.

Facebook CEO'su Mark Zuckerberg, iklim değişikliğine ilişkin Paris Antlaşması'ndan çekildiğini açıklayan Donald Trump’a sert tepki gösterdi. Sundar Pichai ve Elon Musk gibi teknoloji devlerinin Trump'ı eleştiren açıklamalar yapmasının ardından Zuckerberg de Trump karşıtı açıklamalar yaptı. Zuckerberg yaptığı açıklamada, "Paris İklim Sözleşmesi'nden çekilmek, çevreyi ve ekonomiyi kötü etkileyecek; ve en önemlisi de çocuklarımızın geleceğini risk altına sokacak" ifadelerini kullandı.

Paris İklim Anlaşmasını ABD dışında kabul etmeyen sadece 2 ülke var: Nikaragua ve Suriye. Bu durum da ABD'yi şu an iç savaşla boğuşan Suriye ile aynı konuma getiriyor. Trump’ın düşünce yapısını Suriye’de yaşanan olaylarla bağdaştıran topluluklar, Trump’a ağır tepki gösteriyor.

Aslında Trump antlaşmadan çıktığını söylese bile, bunu hemen bozamıyor. Yasal hükümlülüğe göre Birleşmiş Milletler Genel Sekreterliği, ABD’nin çekilme talebini en erken 4 Kasım 2019 tarihinde kabul edebilir. Talep kabul edildikten sonra yaklaşık 1 sene de resmi sürecin geçmesi gerekiyor. Anlayacağınız Trump’ın bu kararı anca Kasım 2020’de yürürlüğe girebilecek. İşte Mark Zuckerberg'in tam açıklaması:

"Paris iklim sözleşmesinden çekilmek çevre için kötü, ekonomi için kötü ve en önemlisi çocuklarımızın geleceğini tehlikeye atıyor.

Biz, inşa ettiğimiz her yeni veri merkezinin %100 yenilenebilir enerji ile güçlendirileceğini taahhüt ettik.

İklim değişikliğinin durdurulması, yalnızca küresel toplum olarak yapabileceğimiz bir şeydir ve çok geç olmadan birlikte hareket etmemiz gerekiyor."

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >