🎞️🎥 Yapımcılığa soyunan Obama çiftine ilk Oscar

Obama çifti ve American Factory belgeselinin yönetmenleri
Obama çifti ve American Factory belgeselinin yönetmenleri

Eski ABD Başkanı Barack Obama ve eşi Michelle Obama yapımcılığa soyunmuştu. Obama çifti ilk kez Oscar aldı. Çiftin, Netflix için ürettiği American Factory, En İyi Belgesel seçildi. Oscar töreninde birbirinden renkli ve farklı anlara şahitlik edildi. Eminem'in beklenmedik şekilde Oscar sahnesine çıkışı, pek çok seyirciyi şaşırttı.Ünlü oyuncu Natalie Portman, Oscar'da En İyi Yönetmen kategorisinde hiç kadın aday olmamasını protesto etmek için kadın yönetmenlerin adlarının yazılı olduğu bir ceketle kırmızı halıda yürüdü. Yönetmen Spike Lee, NBA yıldızı Kobe Bryant'ın takımı Lakers'ın renklerinde ve forma numarası 24 yazılı takımı ile törene katıldı.

Eski ABD Başkanı Barack Obama ve eşi Michelle Obama’nın kurduğu yapım şirketi Higher Ground’ tarafından dijital yayın platformu Netflix için hazırlanan ‘American Factory’ en iyi belgesel Oscar’ının sahibi oldu.

Ödülü filmin yönetmenleri Jeff Reichert, Julia Reichert, Steven Bognar
Ödülü filmin yönetmenleri Jeff Reichert, Julia Reichert, Steven Bognar

Ödülü filmin yönetmenleri Jeff Reichert, Julia Reichert, Steven Bognar kabul etti.

  • American Factory konusu nedir?
  • Çinli bir şirketin Ohio'daki bir fabrikayı tekrar açmasıyla ümitler yeşerir.Ancak yalanan kültür çatışaması, bu Amerikan rüyasını sonlandırmak üzeredir.
  • Obama çiftinin yapımcısı oldukları belgesel ile ilgili röportajı
  • Netflix’in yayımladığı ve Obama çiftiyle yönetmenlerin arasındaki konuşmalara yer verilen yeni bir klipte Barack Obama şu ifadeleri kullanıyor:
  • Eğer birini tanırsanız, onlarla yüz yüze konuşursanız iletişiminizi pekiştirebilirsiniz. Her konuda onlarla anlaşamayabilirsiniz, ancak ortak bir zemin bulabilir ve ilerleme kaydedebilirsiniz. (...) İnsanların kendilerinin dışına çıkmasını ve başkalarının hayatlarını denemesini, anlamasını istiyoruz. İyi bir hikayenin yaptığı şey, işte budur.
  • Michelle Obama da “Bu projeye dair en sevdiğim şeylerden biri de editör işi olmaması. Yani kişilerin kendi hikayelerini anlatmalarına izin veriyorsunuz. Higher Ground her ikimizin de (Barack ve Michelle) yansıması. Bu da platformumuzun her şeye biraz benzeyeceği anlamına geliyor. Tıpkı dünyanın her şeye biraz benzediği gibi” dedi.

Natalie Portman'dan ceketli protesto

Ünlü oyuncu Natalie Portman
Ünlü oyuncu Natalie Portman

Ünlü oyuncu Natalie Portman, Oscar'da En İyi Yönetmen kategorisinde hiç kadın aday olmamasını protesto etmek için, elbisesinin üzerine, kadın yönetmenlerin adlarının yazılı olduğu bir ceket giyerek kırmızı halıda yürüdü.

Yönetmen Spike Lee, Kobe Bryant ceketi

Yönetmen Spike Lee,
Yönetmen Spike Lee,

Yönetmen Spike Lee, törene, helikopter kazasında hayatını kaybeden NBA yıldızı Kobe Bryant'ın takımı Lakers'ın renklerinde ve forma numarası 24 yazılı takımıyla katıldı.

Grammy rekormeni Billie Eilish, 92. Oscar Ödülleri'nin 'In Memoriam' (Anılarda) bölümünde müzisyen ağabeyi Finneas O'Connell ile birlikte sahne aldı. Eilish, The Beatles grubunun 'Yesterday' şarkısını seslendirirken sahnedeki dev ekranda, 2019'da ve 2020'nin başında hayatını kaybeden Hollywood ünlülerinin fotoğrafları yer aldı. Sahnede ilk gösterilen isim, Oscar'lı NBA yıldızı Kobe Bryant olurken, geçen hafta 103 yaşındayken hayatını kaybeden Hollywood efsanesi Kirk Douglas da en son karede yerini aldı.


Laura Dern, Oscar törenine ilk kez 7 yaşındayken annesiyle birlikte katılmıştı.

Oscar sahnesinde Eminem sürprizi

Ünlü rap şarkıcısı Eminem
Ünlü rap şarkıcısı Eminem

Ünlü rap şarkıcısı Eminem, Oscar töreninde sahne aldı. Eminem, 2003 yılında kendisine En İyi Orijinal Şarkı Oscar'ını kazandıran Lose Yourself şarkısını seslendirdi. Eminem'in beklenmedik şekilde Oscar sahnesine çıkışı, pek çok seyirciyi şaşırttı. Ödülü kazandığında, şarkısını sansürlemesini istediklerinde reddedip ödül törenine katılmayan Eminem, 18 yıl sonra aynı şarkıyı sansürsüz olarak Oscar sahnesinde seslendirdi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >