Kadir Gecesi ne zaman?

Kadir Gecesi
Kadir Gecesi

Kur'an-ı Kerim'in indirilmeye başlandığı mübarek ay olan Ramazanın bitmesine günler kaldı. Müslümanlar "Ramazan'ın 27'inci gecesi Kadir Gecesi mi?" sorusunu araştırıyor. Kur'an-ı Kerim'de "Bin aydan daha hayırlı" olduğu bildirilen Kadir Gecesi, 27 Nisan'da (bu gece) ihya edilecek. COVID-19 kısıtlamalarının ardından Kadir Gecesi camilerde ibadet ve duayla geçirilecek. Peki Kur'an-ı Kerim'de Kadir Gecesi'nden nasıl bahsediliyor? Kadir Gecesi duası nasıl yapılır? Cevaplar yazımızda...

Kur’an-ı Kerim’in indirilmeye başlandığı Kadir Gecesi, "sema kapılarının açıldığı, dua ve tövbelerin kabul edildiği kutlu gece" olarak kabul ediliyor.

Kadir Gecesi ne zaman?

Kur’an-ı Kerim’in indirilmeye başlandığı Kadir Gecesi, "sema kapılarının açıldığı, dua ve tövbelerin kabul edildiği kutlu gece" olarak kabul ediliyor.

2022'de Kadir Gecesi 27 Nisan'a, yani bu geceye denk geliyor.

(27 Nisan Çarşamba gününü, 28 Nisan Perşembe gününe bağlayan gece)

Kadir Gecesi'nden nasıl bahsediliyor?

Kur'an-ı Kerim'de "Kadir Suresi"nde bu gece şöyle anlatılıyor:

  • "Şüphesiz, biz onu (Kur'an'ı) Kadir Gecesi'nde indirdik. Kadir Gecesi'nin ne olduğunu sen ne bileceksin! Kadir Gecesi bin aydan daha hayırlıdır. Melekler ve Ruh (Cebrail) o gecede, Rab'lerinin izniyle her türlü iş için iner de iner. O gece, tan yerinin ağarmasına kadar bir esenliktir."

İki yıl aradan sonra camilerde idrak edilecek

COVID-19 kısıtlamalarının büyük oranda kalktığı Türkiye'de Kadir Gecesi, iki yıl aradan sonra camilerde ibadet ve duayla idrak edilecek.

Kadir Gecesi duası

Peygamber Efendimiz “faziletine inanarak ve sevabını da yalnız Allah’tan umarak Kadir gecesini güzel amellerle geçirenlerin geçmiş günahlarının bağışlanacağı” (Buhârî, İman, 25, 27, 28; Müslim, Müsafi rîn, 173-176) müjdesini vermekte ve bu gecede şöyle dua etmiştir (Tirmizi, Deavat, 84; İbn Mâce, Dua, 5):

  • “Allah’ım sen affedicisin, affetmeyi seversin, beni de affeyle.”