Ayvalık'ta kamp yapılacak 10 yer

Ayvalık'ta kamp yapılacak 10 yeri sizler için derledik.
Ayvalık'ta kamp yapılacak 10 yeri sizler için derledik.

Ayvalık'ta kamp yapılacak 10 yer önerisini sizler için derledik. Kamp atarak doğada huzur bulacağınız bu kamp yeri önerilerini listenize kaydedebilirsiniz.

İÇİNDEKİLER

Balıkesir'in ilçesi olan Ayvalık, tarihiyle, dokusuyla, doğasıyla kamp deneyimi için uygun rotalardan biridir. Ayvalık'ta rahatlıkla kamp yapabileceğiniz, kamp süreciniz boyunca tarihe ve doğaya yakın olabileceğiniz bölgeler bulunmaktadır. Ayvalık kamp yerleri için ideal noktalara bakarak uygun kamp alanınızı bulabilirsiniz.

Cennet Tepesi kamp alanı

Ayvalık ilçe merkezine 5 dakikalık bir mesafede bulunan ve sıklıkla ziyaret edilen Cennet Tepesi, kamp durağınız için uygun bir yerdir. Kamp alanının şehir merkezine yakın olması, ihtiyaçlarınızı kolaylıkla karşılamanızı sağlar. Adından da anlaşılacağı üzere tepe bir noktada bulunan kamp alanı, deniz manzarasıyla da etkileyici bir görüntüye sahiptir.

Alibey Adası

Ayvalık Adaları arasında yer alan Alibey Adası, kamp duraklarından biridir. Cunda üzerinden, deniz yolu ile ulaşabileceğiniz Alibey Adası, ağaçlık ortamı ve denizle çevrili yapısı ile kamp deneyiminizi güzelleştirebilecek bir yerdir. Bölge bölge kamp alanlarının bulunduğu Alibeyköy Adası'nda, istediğiniz bir yere çadırınızı kurabilirsiniz. Tesislerinden yararlanmak istediğiniz kamp alanlarını tercih ederek ihtiyaçlarınızı buralardan da temin edebilirsiniz.


Sarımsaklı Tabiat Parkı kamp alanı

Ayvalık'a 10 kilometre mesafede bulunan Sarımsaklı Tabiat Parkı Kamp Alanı, ücretli ve ücretsiz kamp alanlarından oluşmaktadır. Karavanı ya da çadırlarıyla kamp yapmak isteyenlerin tercih edebileceği bu kamp alanı, uzun bir sahile sahiptir. Kamp yakınlarında bulunan tesisler aracılığıyla da ihtiyaçlarınızı kolayca karşılayabilirsiniz.

Ayvalık Akvaryum Koyu

Masmavi bir suyun yanında, doğaya yakın bir noktada çadırını kurmak ya da karavanında kalmak isteyenlerin tercih edebileceği noktalardan biri de Akvaryum Koyu'dur. Bölgede tesis bulunmadığı için kamp için gerekli her malzemeyi ve ihtiyacınızı yanınıza alarak gitmenizde fayda var.

Kozak Yaylası

Ayvalık kamp yerleri arasında bulunan Kozak Yaylası, ormanlık bir alanda kamp yapmak isteyenlerin tercih edebileceği alanlarından biridir. Fıstık Çamı Ormanı içerisinde istediğiniz kamp alanlarından bir yere çadırınızı kurabilirsiniz.

Saklı Cennet kamp alanı

Ayvalık merkezine 5 kilometre mesafede bulunan Saklı Cennet Kamp Alanı, deniz ve ormanın bir arada olduğu bir bölgedir. Ormanlık alan içerisinde çadırınızı kurabilir, denize karşı kamp yapabilirsiniz. Ayvalık'tan kalkan ulaşım araçları ile Saklı Cennet Kamp Alanı'na ulaşabilirsiniz. Saklı Cennet Kamp Alanı'na girerken bir ücret ödemeniz gerekmektedir. Kamp alanı içerisinde yer alan spor aktivitelerini kamp süreciniz boyunca deneyebilirsiniz.

Çamlık kamp alanı

Ayvalık merkezine 4 kilometre mesafede bulunan Çamlık Kamp Alanı, kampçıların tercih noktalarından biridir. Denize yakın olan alan, adından da anlaşılacağı üzere çamlarla kaplı bir ormanlık bölgesidir. Bölgedeki kamp alanlarının tesislerinden faydalanmak isteyenler bir ücret ödeyerek kamp yapmaktadırlar. Çamlık Kamp Alanı, büyük bir alana sahip olduğu için alanda çadır ya da karavanla kolaylıkla kamp yapılmaktadır. Ayvalık ve Sarımsaklı arasından kalan araçlar ile ulaşımı sağlamak da mümkün.

Turhanlı kamp alanı

Büyük bir alana sahip olan Turhanlı Kamp Alanı'nda dilediğiniz yere çadırınızı kurabilirsiniz. Bölgede yer alan antik kent ve tarihi kalıntıları kamp süreciniz boyunca keşfedebilirsiniz. Turhanlı Kamp Alanı'nda tesis bulunmadığı için kamp ihtiyaçlarınızı önceden, eksiksiz olarak hazırlamanızda fayda olabilir. Sessiz ve sakin bir kamp ortamı olan Turhanlı Kamp Alanı'nda yürüyüşler yapabilir, doğayla iç içe olabileceğiniz vakitler geçirebilirsiniz.

Ayvalık kamping

Ayvalık ilçe merkezine oldukça yakın olan Ayvalık Kamping alanında, deniz kenarında kamp yapabilirsiniz. Sırtınızı ormana vererek karşınıza dilerseniz denizi alacağınız şekilde çadırınızı kurabilir, doğanın keyfini çıkarabilirsiniz.

Körfez kamp alanı

Ayvalık kamp yerleri arasında bulunan Körfez Kamp Alanı, Ayvalık ilçe merkezine 3 kilometre mesafede bulunmaktadır. Belirli bir ücret ödeyerek kamp alanı tesislerinden faydalanabileceğiniz bu alanda, hem doğanın içinde hem de deniz kenarında bir kamp süreci yaşayabilirsiniz.