Aydın'da kamp yapılacak alanlar

Aydın'da kamp yapılacak en güzel yerleri sizler için derledik.
Aydın'da kamp yapılacak en güzel yerleri sizler için derledik.

Aydın kamp yerlerini sizler için hazırladık. Doğanın içinde huzurlu mekanlar arıyorsanız size önerdiğimiz yerleri şimdiden listenize ekleyebilirsiniz. İşte Aydın'da kamp yapabileceğiniz birbirinden güzel yerler.

İÇİNDEKİLER

Aydın; havasıyla, doğasıyla, tatil ve kamp yapmak için uygun bir yerdir. Aydın ve çevresinde yapabileceğiniz kamplarda antik kent, göl kenarı ya da yayla gibi alanlar bulunmaktadır. Ücretli ya da ücretsiz olarak birçok kamp alanından birini tercih edebilirsiniz. Aydın'da kamp yapabileceğiniz alanlarda, şehrin tarihine ya da doğasına da yakın olabilirsiniz.

Arapapıştı Kanyonu Kamp Alanı

Arapapıştı Kanyonu, Aydın'ın Bozdoğan ilçesinde yer alan, doğasıyla etkileyen bir oluşumdur. Ormanlık alanı ve masmavi suyuyla, doğaya yakın bir alanda kamp yapmak isteyenlerin tercihi olabilir. Arapapıştı Kanyonu'nda kamp yaparken Pers kaya mezarlarını görebilir, mağaralarla karşılaşabilirsiniz. Kamp yapmaya uygun bir nokta olarak ormanlık alanı tercih edebilirsiniz. Arapapıştı Kanyonu'nda herhangi bir işletme yeri olmadığı için kamp öncesinde iyi bir hazırlığın yapılması gerekmektedir.

Çine Vadisi Kamp Alanı

Şehir merkezine 36 kilometre uzaklıkta bulunan Çine Vadisi, kamp alanı olarak tercih edilecek noktalardan biridir. Tepe noktalara sahip olan Çine Vadisi'nde, çadırınızı yüksek bir noktaya kurarak manzaralı bir kamp alanını oluşturabilirsiniz. Çine Vadisi'nde yapacağınız kamp için ihtiyaçlarınızı köyden karşılayabilir, köy minibüsleri ile ulaşımı sağlayabilirsiniz.

Çine Vadisi aynı zamanda efsanelere konu olan hikayesiyle de bilinmektedir. Efsaneye göre Tanrıça Athena, kavalıyla Çine Çayı kenarında dolaşırken suda yansımasını görür ve yansımasında yanaklarını şişkin gördüğü için çaldığı kavalı suya atar.

Sonrasında kavalı bulan Marsyas, bu kavalı çok güzel çalmaya başlar. Marsyas'ın kavalı iyi çalmasından rahatsız olan Apollon Marsyas'a yarışma teklif eder ve kaval çalma yarışmasının hakemliğini Kral Midas yapar. Yarışmada, Marsyas harika çalmasına rağmen yenilir fakat Apollon kıskançlığından Marsyas'ın derisini yüzer ve Midas'ın ise kulaklarını eşek kulağına çevirir. Yaptıklarından pişmanlık duyan Apollon, Marsyas'ın bedenini ırmağa çevirmiştir.

Alinda'da Antik Kent Kamp Alanı

Aydın'ın Karpuzlu ilçesinde bulunan Alinda Antik Kent, kamp yamak için uygun noktalar arasında yer almaktadır. Yeşil bir alan içerisinde, antik bir kentin yanında kamp deneyimi yaşayabilirsiniz. Kamp vaktiniz boyunca antik kenti gezebilir, yürüyüş parklarında dolanabilirsiniz. Alinda Antik Kenti'nde kamp yapmak istiyorsanız tüm ihtiyaçlarınızı önceden temin etmelisiniz. Karpuzlu ilçesinden yiyecek, içecek ihtiyaçlarınızı alabilirsiniz.

Sevgi Plajı

Sevgi plajı, Kuşadası'nda yer almaktadır. Kamp yapabileceğiniz uygun bir nokta olan Sevgi Plajı ile çevresinde bulunan işletmelerden ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz. Çadırınızı bu noktaya kurabilir, kamp süreciniz boyunca denize girebilirsiniz. Aydın şehir merkezinden binebileceğiniz toplu taşımalar ile Sevgi Plajı'na ulaşabilirsiniz.

Bafa Gölü Kamp Alanı

Aydın'ın Söke ilçesinde yer alan Bafa Gölü, kamp alanı olarak tercih edilebilinecek noktalardandır. Ormanlık bir alana ve göle sahip olan bu noktada doğaya yakın bir kamp yapabilirsiniz. Kamp alanına yakın işletme bulunmadığı için kamp ihtiyaçlarınızı detaylı bir şekilde hazırlamanızda fayda olabilir.

Bağarcık Kutsal Alanı'nda Kamp

Koçarlı ilçesine bağlı olan Bağarcık Kutsal Alanı, Aydın'da yapabileceğiniz kamp için uygun noktalardandır. Ormanlık alanın içerisinde kendinize uygun bir kamp yeri seçebilirsiniz. Kamp alanı içerisinde bulunan tarihi yapıların kalıntılarını da görebilirsiniz.

Dilek Yarımadası Milli Parkı Kamp Alanı

Aydın şehrinde bulunan Dilek Yarımadası Milli Parkı, kamp yapabileceğiniz güzel yerlerden biri olarak karşınıza çıkabilir. Dilek Yarımadası Milli Parkı içerisinde ve çevresinde ücretli ya da ücretsiz olarak kamp yapabileceğiniz alanlar bulunmaktadır. Doğası ve canlılarıyla ilgi çekici bir yer olan Dilek Yarımadası Milli Parkı'nda çadırınızı kurabilirsiniz.

İmamköyü Kamp Alanı

Doğal bölgelerden biri olan Aydın'ın İmamköy'ü, kamp yapmak için tercih edilen bir yerdir. Atmaca, tahtalı güvercin gibi yaban hayvanları da İmamköy doğasının bir parçasıdır. Şehir merkezine yakın olmasıyla da kolaylık sağlayan İmamköy'ü kamp alanında çeşitli ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz. Ormanlık alan içerisinde çadırınızı kurabilirsiniz