Kaş'ta gezilmesi gereken en iyi 10 yer

Antalya Kaş'ta gezilecek yerleri sizler için derledik.
Antalya Kaş'ta gezilecek yerleri sizler için derledik.

Kaş gezi rehberini sizler için hazırladık. İşte Antalya'nın en çok ziyaret edilen yerlerinden biri olan Kaş'ta görmeniz gereken en iyi 10 yer.

İÇİNDEKİLER

Antalya'nın ilgi odağı olan bölgelerinden Kaş; doğa, kamp, dalış, tarih alanlarında önemli bir konumdadır. Doğasının, denizinin yanında tarihi izleri de taşıyan Kaş, gezip görebileceğiniz farklı bölgelerden oluşmaktadır.

Eski Yerleşim Yeri Antiphellos Antik Tiyatrosu

Antiphellos Antik Tiyatrosu, Kaş'ta bulunan tarihi yapılardandır. Antalya’dan Kaş ilçesine direkt otobüs seferleri ile Antiphellos Antik Tiyatrosu'na ulaşım sağlamak mümkün. Antiphellos Antik Tiyatrosu'na ait kalıntılar çevre etrafına yayılmıştır.

Antiphellos Tapınağı'na göre tiyatro yapısı daha iyi korunmuştur. Antiphellos kalıntıları arasında mezarlar, heykeller bulunmaktadır. Antiphellos Antik Tiyatrosu'na yapacağınız ziyaret ile eski dönemlerin izlerine rastlayabilirsiniz.

Patara Antik Kenti

Kaş sınırları içerisinde yer alan Patara Antik Kenti, Likya uygarlığının önemli yapıları arasındadır. Patara Kenti, Helenist Döneme geçildiğinde yapı olarak gelişme göstermiştir. Meclis binası, tiyatro gibi yapılar oluşmaya başlamıştır.

Patara Antik Kenti'ni ziyaret ettiğinizde bu yapıların kalıntılarıyla karşılaşmanız mümkün. Patara Antik Kenti içerisinde görebileceğiniz çeşitli yapılarda bulunmaktadır. Bu yapılar şöyledir: Mezarlık, tiyatro, tahıl ambarı, liman...

Dünya Kültür Mirası Listesinde Yer Alan Ksanthos

Kaş'ın Kınık köyünde bulunan Ksanthos Antik Kenti, UNESCO tarafından ’Dünya Kültür Mirası’ listesine alınmıştır. Ksanthos Antik Kenti, Antik çağlarda Likya başkenti olarak yapılmıştır.

Yapılan araştırmalara göre tarihçiler kentin birçok kez yıkıldığını belirtmişleridir. Lahit, kaya ve dikme mezarlarıyla günümüze kadar ulaşan Ksanthos Antik Kenti, görülecek yerler arasında mutlaka yer almalıdır.

Kaş Merkez

Kaş'ın merkezinde yapacağınız gezi ile minimal sokakları arasında yürüyebilir, Begonvillerle sarmalanmış ahşap evleri görebilirsiniz. Çeşitli hediyelik dükkanların, cafelerin bulunduğu sokaklarda alışveriş yapabilirsiniz ya da dinlenmek için mola verebilirsiniz.

St.Nicholas Kilisesi

Kaş yakınlarındaki Demre ilçesinde bulunan St. Nicholas Kilisesi, anma törenlerinde yoğun ilgiyle karşılaşan turistik bir yerdir. Bizans döneminin izlerini taşıyan kilise, günümüze kadar ulaşmıştır. Aziz Nicholas'ın aynı zamanda Noel Baba olduğuna inanılmaktadır.

Dalışa Uygun Mavi Mağara

Kaş merkezine 18 kilometre uzaklıkta bulunan Mavi Mağara, gezilecek yerler arasında, listede bulunması gereken bir noktadır. Mağaraya tekne ile ulaşabilmeniz mümkün. Mağaranın içerisinde de dışarısında da canlı çeşitliliği bulunmaktadır. Özellikle dalış için uygun olan Mavi Mağara, su altı güzelliklerini gözler önüne sermektedir.

Kaş'ın Tam Karşısında Meis Adası

Antalya'nın ilçesi Kaş'ın tam karşısında yer alan Meis Adası, feribot ile 20 dakikalık bir uzaklıktadır. Yunanistan ana karasına en uzak ada olarak da kabul edilmektedir. Kaş gezisinde gidilecek yerlerden biri olan Meis Adası, rengarenk yapılarla doludur. Meis Adası'na geçmek isteyenlerin yeşil pasaportu ya da Schengen vizesi olmalıdır.

Sportif Kıbrıs Kanyonu

Kaş ile Elmalı ilçeleri arasında bulunan Kıbrıs Kanyonu,sportif gezi için uygun bir bölgedir. Doğa yürüyüşü yapmayı sevenlerin ya da dağcılığa merakı olanların Kaş gezi listesine ekleyebileceği bir nokta olan Kıbrıs Kanyonu gezisi, profesyonel ekipler ile yapılmaktadır.

Kıbrıs Kanyonu bölgesinde şelaleler, göletler, dar duvarlar bulunmaktadır. Heyecanı, aksiyonu seven sporcular için Kıbrıs Kanyonu, görülecek yerler listesinde yer almalıdır.

Kekova Koyu

Doğanın güzelliklerine şahit olmak isteyenlerin Kaş gezisinde görmeleri gereken yerlerden birisi de Kekova Koyu'dur. Kaleköy ve Üçağız açıklarında kayalık bir ada olan Kekova'ya Üçağız Köyü'nden kalkan tekneler ile ulaşılmaktadır. Dalış rotası olarak en iyi noktalardan kabul edilen Kekova, su altındaki batıklar ile ilgi çekici bir bölge konumundadır.Kekova'da yapabileceğiniz dalışın yanı sıra deniz kayağı da yapabilmeniz mümkün.

Kalkan Limanı

Küçük bir koyun etrafında yer alan Kalkan'ın Kaş’a uzaklığı 25 kilometredir. Kalkan'a gittiğinizde plajlarında denize girebilir, limandan kalkan tekne turlarına katılabilir ya da Kalkan çarşısını gezebilirsiniz.