Konya'da gezilecek 11 yer

Konya'da gezilecek yerleri sizler için derledik.
Konya'da gezilecek yerleri sizler için derledik.

Konya'da gezilecek 11 yer önerisi ile karşınızdayız. Tarihi ve doğal zenginlikleri bakımından çok önemli bir konumda olan Konya'da görmeniz gereken birçok yer var. İşte Konya'da gezilecek görülecek yerler...

İÇİNDEKİLER

Köklü tarihi ve kültürüyle bir gün mutlaka gidilecekler arasında yer alması gereken Konya, kültür ve inanç turizminde önemli noktadır. Konya'da gezilecek yerler arasında tarihi yapılar ve doğal güzellikler gibi birçok gezi alanı bulunmaktadır.

Mevlana Müzesi

Konya denilince ilk akla gelen yer olan Mevlana Müzesi, görülecek yerler arasında olmalıdır. 1926’dan bu yana aktif olarak faaliyette olan müzede, Mevlevi tarikatı üyelerinin nasıl yaşadıklarını, derviş hücrelerini, ibadet ve eğitim mekanlarını görebilirsiniz. Mevlevi Dergahı'nın içerisinde Mevlana Müzesi ve Türbesi, Şemsi Tebrizi Camii ve Türbesi bulunmaktadır.

Tarihi Bedesten Çarşısı

Kanuni Sultan Süleyman döneminde yapılan tarihi çarşı, Konya ziyaretinde gidilecek yerler arasında yer almalıdır. Ticaretin kalbi olarak görülen Tarihi Bedesten Çarşısı, ev sahipliği yaptığı çok fazla dükkan ile ilgi çeken bir noktadır.

Selimiye Camii

Mevlana Türbesinin yanında bulunan Selimiye Camii, Konya'nın görülmesi gereken camileri arasında bulunmaktadır. Sultan II. Selim tarafından yaptırılan Selimiye Camii, Osmanlı mimarisini yansıtan önemli yapıtlar arasındadır.

Alaeddin Tepesi ve Alaeddin Camii

Düz olarak bilinen Konya'nın Alaeddin Tepesi tek yüksekliktir. Tepede Alaeddin Camii'si bulunmaktadır. Anadolu Selçuklu mimarisini yansıtan caminin içerisinde Sultanlar Türbesi'de bulunmaktadır.

Nasreddin Hoca Türbesi

Konya denildiğinde ilk akla gelenler arasında bulunan Nasreddin Hoca mezarı Konya'da bulunmaktadır. Fıkralarını hemen hemen herkesin bildiği, filozof bir yanı da olan Nasreddin Hoca, Konya ile bütünleşmiş bir isimdir. Konya gezinizde Nasreddin Hoca Türbesi, görülecek yerler arasında bulunmalıdır.

İstikbal Harbi Şehitleri Abidesi

Konya'nın Karatay ilçesinde bulunan İstiklal Harbi Şehitleri Abidesi, Konya Şehitlik Müzesi olarak da bilinmektedir. Konya'da şehit düşen askerler anısına yapılan yapıda, geleceğe aktarılmak için tasarlanan eserler yer almaktadır. Çanakkale Savaşı, Kurtuluş Savaşı sırasında yaşanan hayatlar burada sergilenmektedir.

Beyşehir Gölü

Tarihinin yanında doğal güzelliklere de ev sahipliği yapan Konya, Türkiye'nin en büyük tatlı su gölü olan Beyşehir Gölü'ne sahiptir. Göl üzerinde Hacı Akif, İğdeli, Kızkulesi, Akburun, Mada, Yılanlı, Külbent gibi birçok ada bulunmaktadır. Beyşehir Gölü Milli Park alanının da bulunduğu bölgede yürüyüş yapabilir, göl kenarında keyifli vakit geçirebilirsiniz.

Obruk Gölü

Turizme kazandırılmaya çalışan bu doğal oluşum Konya'da gezilecek yerler arasında bulunması gereken yerlerden biridir.Toprağın göçmesi ile meydana gelen bir obruğun içinde biriken sular, Obruk Gölü'nü oluşturmuştur. Yeşilliğin ortasında bulunan yapı etkileyici bir görüntüye sahiptir.

Balatini Mağarası

Konya'nın Derebucak ilçesinde bulunan Balatini Mağarası, kireç taşlarıyla kaplı bir nehir çıkıntısının yanından geçen dere mağarasıdır. Mağaranın bir girişi ve dört tane de çıkışı bulunmaktadır. Mağara içerisinde mezar kalıntıları da bulunmaktadır.

Tuz Gölü

Ankara, Konya ve Aksaray illerinin kesiştiği bir noktada yer alan Tuz Gölü, görülecek yerler arasında olması gereken bir noktadır. Türkiye'nin ikinci büyük gölü kabul edilen Tuz Gölü, fotoğraf çekmek isteyenlerin sıklıkla ziyaret ettiği bir yerdir.

Konya Müzeleri

Konya'da bulunan müzeleri ziyaret ederek tarihe, Konya kültürüne ve bilime daha yakın olabilirsiniz. Konya'da bulunan ve ziyaret edebileceğiniz müzeler; Konya Arkeoloji Müzesi, Konya Etnografya Müzesi, Konya Atatürk Evi Müzesi, Sırçalı Medrese Mezar Anıtları Müzesi olarak bulunmaktadır.

Konya'nın meşhur 5 yemeği

Konya ile özdeşleşen ve bu yörelerde sıklıkla yapılan yemekler, Konya'yı gezip görmeye gelenlerin de denemek için listelerinde yer almaktadır. Yemekleri ve tatlılarıyla lezzet durağı da olan Konya'da birçok çeşit bulunmaktadır.

Etli ekmek

Konya denildiğinde akla gelen ilk yemekler arasında bulunmaktadır. Lahmacuna benzetilen Etli Ekmek, pide üzerine eklenen malzemeler ile oluşturulmaktadır.

Höşmerim tatlısı

Höşmerim tatlısı farklı şehirlerde de yapılmaktadır. Konya'da ise sıklıkla tercih edilen bir tatlıdır.

Arabaşı çorbası

Arabaşı çorbası, Konya yöresinde yapılan bir çorbadır. Tavuk ile yapılan çorba, geleneksel bir tat olarak Konya'nın meşhur yemekleri listesinde bulunmaktadır.

Fırın kebabı

Konya denildiğinde akla gelen bir diğer yemek de Fırın Kebabı'dır. Odun ateşinde pişirilen, tandır ekmeği ile birlikte sunulan Fırın Kebabı, Konya'da gezilecek yerler arasında tadılması gereken bir lezzet olarak yer almaktadır.