Beşiktaş havlu attı

Beşiktaş havlu attı
Beşiktaş havlu attı

Fenerbahçe ve Galatasaray, Süper Lig'in çok üzerinde bir kadro kurdular ve oynadıkları futbolla da çıtayı bayağı bir yukarı çektiler. Şampiyonluk yarışı bu iki takım arasında geçecektir. Hatta ikisi de ligi 85+ puanla bitirebilir.

Diğer taraftan Beşiktaş da tarihinin en kötü sezonlarından birini yaşıyor. 15 milyon € harcanmasına rağmen birçok yanlış transfer yapılmış, hocası gitmiş, yönetimi gidecek... Böyle bir ortamda ligin favorilerinden ve son şampiyon Galatasaray karşısına teknik direktör Burak Yılmaz önderliğinde çıktı siyah beyazlılar. Maç birçok kişinin beklediği gibi başladı. Galatasaray ilk yarı boyunca oyunun tek hakimiydi. Beşiktaş savunması evlere şenlik bir şekilde 3-4 kez gollük hata yaptı. Bunların biri golle, diğeri kırmızı kartla sonuçlandı.

Necip nerede?

3 Türk kuralına rağmen Burak Yılmaz'ın Necip Uysal'ı kesmesine anlam veremedim. Masuaku ile birlikte sezon başından beri savunmanın en başarılı ismi. Amartey daha Konferans Ligi eleme maçlarında hantallığını ve amatörce hatalar yapabileceğini göstermişti. Galatasaray karşısında da takımın en kötü isimlerinden biriydi. Stoperde Necip, sol bekde Masukau ile başlamak Beşiktaş'ı geride daha sağlam ve diri tutardı.

Masuaku ve Chamberlain'in ikinci yarıda oyuna girmesiyle siyah beyazlılar hem oyunu hem de skoru dengeledi. Özellikle Chamberlain, tek başına Galatasaray orta sahasını sürklase etti. Amir'in acemice yaptığı penaltı olmasa maç en kötü ihtimalle berabere biterdi. İkinci yarıdaki oyun çoğu Beşiktaşlıyı tatmin etmiştir diye düşünüyorum.

Beşiktaş havlu attı

Beşiktaş'ın 9 maç sonunda lider Fenerbahçe ile arasında 11 puan fark oluştu. Bu apaçık lige havlu atmak demek. Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş'ın kadro kalitesi ve oyun kalitesini karşılaştırdığımız zaman, bu fark daha da açılacak gibi duruyor. Siyah beyazlılar muhtemelen Adana Demirspor ve Trabzonspor ile 3'üncülük yarışında olacaktır. O da en iyi ihtimalle.