Beşiktaş'ta başkanlık yarışı

Emre Kocadağ
Emre Kocadağ

Beşiktaş'ta olağanüstü genel kurul yaklaşırken, başkan adayları da belli olmaya başladı. Hasan Arat zaten aylar önce olağanüstü genel kurul çağrısı yapmış ve adaylığını açıklamıştı. Mevcut asbaşkan Emre Kocadağ da, dün akşamki Gaziantep FK galibiyetinden sonra her şeyi söyledi, bir tek "Başkan adayıyım" demedi.

Öncelikle mevcut yönetimden hiç kimsenin başkan adaylığını desteklemediğimi başta belirteyim. Çünkü şu an yönetimde olan herkesin Beşiktaş'ın geldiği noktada payı var.

Fırat Günayer'in aktardıklarına göre Emre Kocadağ, alınan birçok karara karşı çıkmış. Önder Karaveli'nin ve Valerien Ismael'in getirilişi, Sergen Yalçın'ın ayrılışı gibi. Valerien yerine o dönem boşta olan Okan Buruk'u istemiş. Peki futbol şubesinin başında olmanıza ve size rağmen bu kararlar alınıyorsa, bu kararlar sonucunda Beşiktaş dibe vurduysa neden o koltukta oturmaya devam ediyorsunuz Sayın Kocadağ? Diyelim ki aday oldunuz ve kazandınız. 'Ahmet Nur Çebi yönetiminin devamı' niteliğinde olduğunuz için birkaç kötü sonuçtan sonra tribünler yine 'istifa!' diye bağıracak. Beşiktaş'taki kaosu bitirmek için mevcut yönetimden kimsenin aday olmaması gerekiyor.

Neden "Adayım" diyemiyorsunuz?

Emre Kocadağ, Gaziantep FK maçından sonra resmen astı kesti. Başkan gibi, dolayısıyla 'başkan adayı olacakmış gibi' konuştu. Her şeyi söyledi ama "Adayım" diyemedi. Neden? Madem bu kadar iddialı ve keskin cümleler kuruyorsunuz, neden açık açık "Adayım" diyemiyorsunuz? Sayın Hasan Arat aylar öncesinden adaylığını açıklamışken, siz olağanüstü seçim kararına rağmen neden adaylığınızı açıklayamıyorsunuz?

Ghezzal bitmiş

Ghezzal, Beşiktaş'ta kiralık oynayıp şampiyonluk yaşadığı sezon dışında siyah beyazlılarda neredeyse hiçbir varlık gösteremedi. Sakatlıklar nedeniyle neredeyse yüzünü unuttuk. Gaziantep FK maçında da sakatlanınca Beşiktaş'taki sakatlık geçmişine baktım.

Dile kolay, tam 279 günü sakat geçirmiş. Bu süreçte 49 maç kaçırmış. Bu süre muhtemelen 2-3 hafta daha artacak.

Cezayirli futbolcunun sözleşmesi sezon sonunda bitiyor. Bence sezon sonu beklenmeden, devre arasında gönderilmeil ve yerine oyun kurucu bir kanat alınmalı. Beşiktaş bu saatten sonra Ghezzal'dan verim alamaz.