Beşiktaş'ta sorun var

Beşiktaş'ta sorun var
Beşiktaş'ta sorun var

Beşiktaş, Kayserispor'u yendi yenmesine ama takımdaki üreticilik problemi devam ediyor. Siyah beyazlılar ya az pozisyona giriyor ya da girdiği pozisyonları değerlendiremiyor.

Kayserispor karşısındaki istatistikler Beşiktaş için sezonun en iyi değerleri olsa da, kilidi çok geç açarak maçı zora soktu siyah beyazlılar. Gedson'un olmayışı ve Aboubakar'ın topla çok az buluşması bunun başlıca sebeplerinden.

Salih ve Chamberlain, topu tamamen rakibe bırakan Kayserispor karşısında oldukça iyi performans sergiledi.

Ancak üretkenlik sorununun çözümü için Gedson, Chamberlain ve Ghezzal'ın aynı anda sahada olduğu bir formül bulmalı Şenol Güneş.

Bunun için de aklıma tek bir seçenek geliyor: Kapanan takımları Amir'le açamazsın. Bu nedenle Amir'i kesip Salih-Gedson-Chamberlain ile daha üretken bir orta saha kurulabilir. İleri uç ise Ghezzal, Cenk ve Aboubakar şeklinde olur.

Kırılma maçı olabilir

Beşiktaş'ın Adana Demirspor ile oynayacağı erteleme maçı, siyah beyazlılar için sezonun kırılma anı olabilir. Henüz 5 karşılaşmada lider Fenerbahçe ile puan farkı 5'e çıktı. Bu maçta da puan kaybı olursa daha sezonun 4'te 1'i bile geçilmemişken oluşacak 7-8 puanlık fark hem takımda hem de camiada moralleri bozar ve ligin ilk yarısı bitene kadar bu fark daha da artar.

Adana Demirspor'da muhtemel sakatlıklar dâhil 12 eksik var.

Beşiktaş, rakibini böyle yakalamışken puan kaybederse eleştirilerden Şenol Güneş de nasibini alır.

Çebi ise zaten transfer sezonundan beri taraftarın hedefinde.