Beyoğlu'nda kahvenin adresleri!

Beyoğlu'nun en güzel kahvecileri
Beyoğlu'nun en güzel kahvecileri

Bu yazım gün ortasında tüm enerjisini içtiği bir bardak kahveden alan kahve müptelalarına! İstanbul'un en iyi kahvecilerini ele alırken taze çekilmiş çekirdekleri, kendilerine has kavurma teknikleri ve birbirinden maharetli baristaların dokunuşlarıyla damaklarda iz bırakan kahvelerin gizli kalmış adreslerini keşfetmek için Beyoğlu sokaklarında bir yolculuğa çıkmaya hazır mısınız?

İÇİNDEKİLER

Noir Pit, Beyoğlu

En sevdiğiniz kahveyi alıp, dışarıda en güzel masayı kaptıktan sonra Pera apartmanlarını izlerken kaliteli kahvenin tadını çıkarabileceğiniz, İstanbul'da niş kahvenin en doğru adreslerinden Noir Pit, Beyoğlu'na yolunuz düştüğünde bir kahve molasında soluklanmak için Pera sokaklarında sizleri bekliyor.

Adresi: Asmalı Mescit, General Yazgan Sk. 109/A, 34430 Beyoğlu/İstanbul

Nørre, Çukurcuma

Rota Beyoğlu'nu gösterirken İstanbul'un son yıllarda en popüler ve en sevilen lokasyonlarından biri olan Çukurcuma'da Nordik esintilerle dizayn edilmiş, kendinizi evinizin en sevdiğiniz köşesindeymiş gibi hissedebileceğiniz Norre'ye es geçmek olmaz. İstanbul'da iyi kahvenin ve huzurun tadını çıkarabileceğiniz ender mekanlardan biri olan Norre, Beyoğlu sokaklarının favori kahvecilerinden.

Adresi: Firuzağa, Bostanbaşı Cd. no:20/a, 34425 Beyoğlu/İstanbul

Cafe da Giovanni, Firuzağa

Fransız esintili Cafe da Giovanni'de taze çekilmiş kahvenin kokusuyla içinizi huzur kaplarken, İstanbul'da yiyebileceğiniz en iyi 5 San Sebastian arasına girebilecek San Sebastian'ının tadını çıkarmaya ne dersiniz? Kahveleri ve tatlılarıyla Beyoğlu'nun en sevdiğimiz kahvecileri arasına girmeyi başarmış Cafe da Giovanni'yi aklınızın bir köşesine kazıyın.

Adresi: Kuloğlu, Yeni Çarşı Cd. No: 11/A, 34433 Beyoğlu/İstanbul

Federal, Galata

Bir Galata klasiği olan Federal, kaliteli kahvesiyle ve tadı damaktan uzun süre silinmeyen tatlılarıyla kahve severlerin yıllardır en gözde Beyoğlu kahvecilerinden. Bizce bu ününü sonuna kadar hak eden Federal, klasiklerden vazgeçmek istemeyenler için Beyoğlu'ndaki en güvenli liman.

Adresi: Şahkulu, Küçük Hendek Cd. No:7, 34421 Beyoğlu/İstanbul

Müz Botanik & Kahve, Firuzağa

Şehrin karmaşasından kaçmak isteyenler burayı aklına kazısın! Kendinizle baş başa kalmak istediğinizde, rotayı Çukurcuma'ya çevirin ve en sevdiğiniz kahveden sipariş edin ve Beyoğlu'nun en sevdiğimiz kahvecilerinden biri olan Müz Botanik'in içinde yer alan bitkileri inceleyerek kendinizle baş başa kalmanın tadını çıkarın.

Adresi: Firuzağa, Hayriye Cd. 18/A, 34425 Beyoğlu/İstanbul

Rutin, Asmalımescit

Beyoğlu'nun en sevilen mahallerinden biri olan Tomtom'un yenisi Rutin'e merhaba deyin! Yaklaşık 1 yıl önce açılan ve kısa sürede İstanbul'daki kahve müptelalarının yeni favorileri arasına girmeyi başaran Rutin'de filtre kahve ve ruby çikolatalı profiterol ikilisiyle kendinize şımartmaya ne dersiniz?

Adresi: Tomtom, Kaymakam Reşat Bey Sok. No:19/A, 34433 Beyoğlu/İstanbul