Bu kapının ardında Paris var!

Patisserie De Pera
Patisserie De Pera

1895 yılında özel bir balo ile kapılarını açan Pera Palace, kurulduğu ilk günden bu yana bir otelden çok daha fazlası... Agatha Christie, Ernest Hemingway, Mustafa Kemal Atatürk ve daha birçok ünlü ismin konakladığı Pera Palace tarih sahnesindeki önemli anlara ev sahipliği yapmış gerçek bir zaman tüneli. Siz de bu yazımda benimle beraber Pera Palace içerisinde yer alan bu zaman tünelinin kapısını aralayarak geçmişe doğru bir yolculuğa çıkmaya var mısınız?

Takvimler 1800'lü yılların sonunu gösterdiğinde kapılarını açan Pera Palace, İstanbul'un tam kalbinde Pera'da Orient Express'in seçkin yolcularına hizmet vermek için var olmuştu ancak kısa bir zaman içerisinde ününün duyulmasıyla birlikte yalnızca bu otelde konaklamak için bile buraya gelen misafirler olmuştu. Hatta bunlardan birçoğu da dönemin ünlü yazarları, oyuncuları, ressamları ve devlet adamlarıydı...

Günümüzde de aynı ithaşımıyla Beyoğlu'nda hizmet vermeye devam eden Pera Palace'ı görmek için otelde konaklamanıza gerek yok. 2013 yılında İngiliz Mimar Anuska Hempel tarafından restore edilen Patisserie de Pera, enfes tatlıları ve büyüleyici dekorasyonuyla sizlere kendinizi bir dönem filminin içerisinde hissettirmek için misafirlerini bekliyor.

Türk ve Fransız mutfağının izlerini taşıyan tatlılarıyla, yaz ve kış aylarına uygun olarak güncellenen menüsüyle güzel bir tatlı ve iyi bir kahve eşliğinde dışarıda vakit geçirmek istediğiniz anlarda bir zaman tünelinde geçmişe yolculuk etmek isterseniz Patisserie de Pera'nın kapılarının sizlere de açık olduğunu unutmayın!