Bu pazar rota: Balat!

Balat'ta nerede ne yenir?
Balat'ta nerede ne yenir?

Son yıllarda artan yerli ve yabancı turist ilgisiyle beraber gastronomi dünyası için önemli lokasyonlardan biri haline gelen Balat'ı bu kez benimle keşfetmeye var mısınız? Nostalji kokan sokaklarıyla ve birbirinden başarılı mekanlarıyla keyifli bir hafta sonu için bugün Balat'tayız!

İÇİNDEKİLER

Smelt & Co.

Özel bir günde şık bir yemek istiyorsunuz ancak gidebileceğiniz o klişe mekanlardan sıkıldınız. Ya da fine dining konseptinde olsa da kendinizi rahat hissedebileceğiniz bir mekan tercih etmek istiyorsunuz. İşte tam da bu noktada füzyon mutfak konseptinde hazırlanan özgün yemekleriyle Smelt & Co. Balat sokaklarında sizleri bekliyor.

Adresi: Balat, Kiremit Caddesi, No:16/A, 34087 Fatih/İstanbul

Primi Balat

İtalya'dan Balat'a uzanan bir lezzet yolculuğu... Primi Balat'ı tek cümleyle anlatacak olsa şüphesiz ki söyleyeceğimiz tek şey bu olurdu. Ev yapımı makarnaları, katkısız sosları ve enfes pizzalarıyla İtalyan mutfağına dair sevilen her şeyi tek bir mekanda bulabileceğiniz Primi Balat'ın kurucusu Jeffrey Tucker'ın 20 yıllık İtalya deneyimini ilmek ilmek işlediği Primi Balat, bize kalırsa Balat'ın en nitelikli mekanlarından biri.

Adresi: Yavuz Sultan Selim, Yıldırım Caddesi, No: 23 D: 23, 34807 Fatih/İstanbul

Artlocalist

Balat sokaklarını arşınlarken küçük bir kahve molası vermek isteyen herkesi şöyle alalım. Keyifli mi keyifli dekorasyonuyla kendinizi hem evinizin rahatlığında hem de şık bir sanat galerisinde hissetmenize sebep olacak Artlocalist; bizim için iyi kahvenin ve uzun sohbetlerin Balat'taki değişmez adreslerinden biri.

Adresi: Balat, Vodina Caddesi, No:12, 34200 Fatih/İstanbul

Cafelife 1890

Balat'ın dış alanı en geniş mekanlarından biri olan Cafelife 1890, dışarı çıkma sebebi genellikle kahvenin ta kendisi olanların ilk tercihi. İyi ve nitelikli kahvesiyle ve geniş alanıyla huzurla oturabileceğiniz Cafelife 1890 Balat'taki evimiz desek abartmış olmayız.

Adresi: Balat Mahallesi, Yıldırım Caddesi, Akçin Sokak, No: 3/A, Fatih/İstanbul

Maison Balat

Dışarıda pazar kahvaltısı yapmayı seven herkes buraya! Balat'ta nitelikli kahvaltının en başarılı adreslerinden biri olan Maison Balat'ta kahvaltınızı ettikten sonra dükkanın içindeki antikalarla zamanın nasıl geçtiğini anlayamayacağınıza emin olabilirsiniz.

Adresi: Balat, Vodina Caddesi, No:50, 34087 Fatih/İstanbul

Çikolata Değirmeni

İşte bizim için çikolatanın İstanbul'daki en iyi adresi. Tadı damağınızdan uzun süre silinmeyecek çikolatasıyla, birbirinden başarılı tatlılarıyla ve kahve çeşitleriyle iyi bir yemek sonrası kendini çikolata ile ödüllendirmek isteyen herkes Çikolata Değirmeni'ni notlarına eklesin.

Adresi: Balat, Vodina Caddesi, No: 25/A, 34087 Fatih/İstanbul