Butik lezzetler peşinde İstanbul'un en iyi 6 pastanesi

Butik lezzetler peşinde İstanbul'un en iyi 6 pastanesi
Butik lezzetler peşinde İstanbul'un en iyi 6 pastanesi

Sokakta yürürken burnumuza gelen pasta kokularıyla kendimizi anında içeri attığımız pastaneler, bir zamanlar İstanbulluların buluşma noktasıydı. Her ne kadar geçmişte daha yaygın gidilse de günümüzde de hala pastaneye gitmeyi sevenler var! Eğer sizde pastaneye gitmeyi seviyor ancak butik lezzetlere de önem veriyorsanız İstanbul'da gidebileceğiniz en iyi pastaneler bu listede!

La Patisserie Lune

Nişantaşı'nda yer alan La Patisserie Lune, dekorasyonuyla kendisine çekiyor. Günlük çıkardıkları taze Fransız usulü pasta çeşitleriyle de sizi kendisine müdavim yapacak olan bu pastane, minik bahçesiyle de güzel havalarda iyi bir seçenek olabilir. Ayrıca sadece mola vermek için değil Fransız esintisiyle güne başlamak için de tercih edebileceğiniz La Patisserie Lune kruvasan çeşitleriyle güne mutlu başlamamı sağlıyor.

Teşvikiye, no:, Akkavak Sk. No:14, 34365 Nişantaşı/Şişli/İstanbul

Kandilli Pastanesi

Pastane kavramına farklı bir boyut katan Kandilli Pastanesi, 'Luxury Patisserie' kavramını ülkemize getiren bir mekan. Lüks hizmetinin yanı sıra aynı zamanda lezzetleriyle de beğendiğim bu mekan, alanında en iyi şeflerle çalışıyor. Mekanın tek kötü yanı ise 1,5 saatin üzerinde mekanda duramamak. Bu sebeple bunu bilmeli ve önceden rezervasyon yapmanız gerekiyor.

Kandilli, Kandilli İskele Cd. No: 28, 34684 Üsküdar/İstanbul

Patisserie De Pera

İçeri girdiğiniz andan itibaren kendinizi Fransa'da gibi hissedeceğiniz Patisserie De Pera, aynı zamanda anılarla dolu bir yer. Birçok kişinin geçmişten beri buluşma noktası olarak seçtiği bu mekan, hala kristal bardak, gümüş çatal kaşık ve zarif porselenlerle servis yapıyor. Benim bu mekanda dekorasyon ve sunumun dışında en sevdiğim ürün ise ev yapımı çikolataları.

Evliya Çelebi, Pera Palace Hotel, Meşrutiyet Cd. No:52, 34430 Beyoğlu/İstanbul

Baylan Pastanesi

Türkiye'nin en eski pastanelerinden biri olan Baylan, şairlerden tiyatroculara kadar birçok sanatçımızın uğradığı bir mekan. Bir kere gidenin müdavim olduğu bu pastane, özellikle kup griye tatlısıyla şehir bile değiştirecek bir lezzet sunuyor. Benim ise bu pastaneye götüren lezzet ise yaz aylarında beni mutlu eden adisababa.

Caferağa, Muvakkıthane Cd. No: 9/A, 34710 Kadıköy/İstanbul

Savoy Pastanesi

İstanbul'da en bilinen pastaneler arasında yer alan Savoy Pastanesi, 1950 yılından beri hayatımızda. Pastadan çikolataya kahvaltıdan atıştırmalıklara kadar birçok farklı lezzet sunan bu pastane, her bütçeye uygun lezzete sahip. Cihangir'e gittiğiniz zaman mutlaka uğramanız gereken bu mekanın pastalarını denemelisiniz.

Cihangir, Sıraselviler Cd. 91/A, 34433 Beyoğlu/İstanbul

Five O'Clock

Acarkent'te yer alan Five O'Clock, ekler sevenlerin kesinlikle bir kere bile olsa deneyimlemesi gereken mekanlardan. Tabi sadece ekler yapmayan bu pastane, ev yapımı çikolata ve pastalarıyla da sizi kendisine çekecektir. Ancak gitmişken eklerin yanı sıra kesinlikle denemeniz gereken ikinci lezzet ise kestaneli charlotte.

Acarlar, 3. Cd. No:29, 34800 Beykoz/İstanbul