Çanlar kimin için çalıyor?

Çanlar kimin için çalıyor?
Çanlar kimin için çalıyor?

Adana Demirspor maçından önceki yazımda, "Beşiktaş, rakibini böyle yakalamışken puan kaybederse eleştirilerden Şenol Güneş de nasibini alır." demiştim. Vakit geldi.

Adana Demirspor, Beşiktaş karşısına 10'dan fazla eksikle çıktı ve bu isimler takımın önemli oyuncuları. 3. kaleci Vedat Karakuş kaleyi korudu. Beşiktaş'ın, rakibindeki tüm olumsuzluklara karşı bir varlık gösterememesi ve üstüne 4 gol yemesi kabul edilemez. Çok daha fazlası da olabilirdi. Tıpkı Club Brugge maçında olduğu gibi...

Başkan Ahmet Nur Çebi, Şenol Güneş'in eline Fenerbahçe ve Galatasaray ile mücadele edebileceği bir kadro vermedi. Üstelik bunu transfere 15 milyon € harcayarak yaptı. Bu transferlerden hiçbir verim alınamadı ve 6 haftada lider Fenerbahçe'nin 8 puan gerisine düşüldü. İlk yarı bittiğinde puan farkı kaç olacak? Daha iki büyük rakibinle oynamadın, lige iyi başlayan Hatayspor ve Çaykur Rizespor ile oynamadın, kalan 13 haftada kaç puan kaybedeceksin, liderden ne kadar uzaklaşacaksın? Bu oyun, puan farkının azalacağı yönünde umut vermiyor. Tam tersi, her şey bir fragman gibi.

Beşiktaş'ın içinde bulunduğu sürecin 2 büyük sorumlusu var: Ahmet Nur Çebi ve Şenol Güneş.

Her fırsatta, söz konusu Beşiktaş olduğunda 'cimri' olduğunu söyleyen Sayın Çebi, ne gariptir ki bu transfer döneminde gayet cömert davrandı. Onana ve Bahtiyar'a toplam 8,5 milyon € bonservis ödendi. Chamberlain ve Bailly gibi kariyeri sakatlıklarla dolu iki futbolcu, hatırı sayılır maaşlarla transfer edildi. Yeni transferlerin hiçbiri şu ana kadar yeterli katkı sağlayamadı. Bu noktada sorumluluk Çebi'nin. Şenol Güneş de bu transferlere onay vererek, "Ben bu kadroyla Fenerbahçe ve Galatasaray ile mücadele edemem" demeyerek ve her şeye rağmen şu anki oyunun çok daha üstüne çıkması gerektiği için en az Çebi kadar bu süreçten sorumlu.

Evet, Şenol Güneş'in elinde rakipleri kadar iyi bir kadro yok ama bu kadro Trabzonspor'dan 3, Adana Demirspor'dan 4 yiyecek kadro değil.

Gelinen noktada, Ahmet Nur Çebi'nin olağanüstü kongre kararı alması kaçınılmaz gözüküyor. Bu ne kadar çabuk olursa Beşiktaş için o kadar hayırlı olur. Peki yönetim değişince her şey düzelecek mi? Sanmıyorum. Çanlar Çebi ve Güneş için çalıyor.