Çengelköy'ün en sevileni: Nou Çengelköy

Nou Çengelköy
Nou Çengelköy

İstanbul'un kalbinde, tarihle iç içe geçmiş bir semte doğru yola çıkıyoruz ve Çengelköy sokaklarını arşınlamaya başlıyoruz. Boğaziçi'nin masmavi sularına nazır, taş sokakları ve ahşap evleriyle büyülü bir atmosferin içinde kaybolup gittiğim Çengelköy sokaklarında bugün sizi sevdiklerinizle saatlerce oturararak, sohbetin dibini sıyırabileceğiniz keyifli mi keyifli bir mekana Nou'ya götürüyorum...

Çengelköy'de sahile oldukça yakın bir konumda bulunan Nou Çengelköy, oldukça şık dizayn edilmiş iç dekorasyonu ve yüksek tavanlarıyla kapıdan girer girmez atmosferine vurulduğum ender mekanlardan. Yeşil yapraklı bitkileri, beyaz ve ahşap detaylarıyla İskandinav stilinin yansıtılmaya çalışıldığı Nou'da elbette ki tek güzel şey iç mekan tasarımı değil.

Keyifli mi keyifli bir hafta sonu kahvaltısı için gönül rahatlığıyla tercih edebileceğiniz Nou'da aklınızdan uzun süre çıkmayacak bir gastronomik deneyime de hazır olun. Burratalı çırpılmış yumurtalı kruvasanından tutun da, Rize'den özel harman çayına kadar tüm artizan lezzetlere ulaşabileceğiniz Nou'da kendinizi tatildeymişsiniz gibi hissetmeniz de oldukça olası.

Paylaşımlık kahvaltı tabağı masanıza ilk geldiğinde gözünüze epey küçük görünüp moralinizi bozabilir ancak aceleci davranmamanız gerektiğini söylemem de fayda var çünkü paylaşımlık kahvaltı tabağı iki kişi için gayet yeterli.