Dünyanın en büyük yolcu gemisiyle tanışın: Icon of the Seas

Icon of the Seas.
Icon of the Seas.

Royal Caribbean'in denizin ortasında bir şehir gibi duran Icon of the Seas gemisi, 2.805 kamarada 7.600 yolcu ve mürettebat dahil neredeyse 10.000 kişiyi ağırlayabiliyor. Gemiyi uzun uzadıya anlatmaya geçmeden önce, heveslenip iç geçirenler için belirteyim; bu 2 milyar dolarlık yüzen tatil köyünün rezervasyonları 2026'ya kadar neredeyse tamamen dolu durumda.

Denizlerin devi, Royal Caribbean'ın en yeni harikası Icon of the Seas, 250 bin tonluk ağırlığı, 365 metreyi bulan uzunluğu ve sahip olduğu 20 güvertesiyle dünyanın en büyük yolcu gemisi ünvanını gururla taşıyor. Bu 2 milyar dolarlık yüzen tatil köyünde toplam 7 havuz, 55 metrelik bir şelale, tiyatro salonları, 40’tan fazla yeme-içme noktası ve daha birçok deneyim merkezi bulunuyor.

Icon'da lüksün de tabii bir bedeli var. Bir haftalık Karayip seyahati, ortalama bir kamarada iki kişi için yaklaşık 3.500 dolar tutuyor. Daha fazla lüks arayanlar için, dokunmatik ekranlı masalar ve bir kaydırak içeren üç katlı Ultimate Family Townhouse, bir seyahat için 100.000 dolara kadar çıkabiliyor. Yüksek bütçeli yetişkinlere yönelik Royal Loft, iki yatak odası, özel bir jakuzi ve geniş bir balkon ile 40.000 dolara mal oluyor.

Temelde ‘yüzen bir şehir’ olarak tanımlanan ve içerisinde keşfedilmeyi bekleyen 8 mahalle barındıran Icon of the Seas, 27 Ocak'ta Miami Limanı'ndan ilk yolculuğuna çıkıyor. Tüm bu hizmetlerin ve tabii bu devasa geminin dünyaya ve doğaya da bir maliyeti olduğu konusunda tartışmalar hala sürse de yeni deneyimler peşinde koşan seyahat tutkunları için geminin bulunmaz bir nimet olduğu gerçek.