TFF Başkanı da yabancı olsun, hakemler de...

​TFF Başkanı da yabancı olsun, hakemler de...
​TFF Başkanı da yabancı olsun, hakemler de...

Türk futbolu, ben kendimi bildim bileli hep kaos içinde. Bu kaosun başrolünde de genelde hakemler var.

Fenerbahçe'nin otobüsünün kurşunlanması ve Ankaragücü - Çaykur Rizespor maçından sonra yaşananlar, bu kaosun zirvesiydi.

Türk hakemlerine ve Türk hakemliğine kesinlikle güvenmiyorum. Bu konuda milyonlarca futbolseverle aynı fikirde olduğumu düşünüyorum. Fakat hakeme fiziksel şiddetin savunması olmaz, 'ama'sı olmaz. Yerde yatan adamı tekmelemek hiç olmaz. Halil Umut Meler'e geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.

Futbolumuz kaosun zirvesini yaşarken; TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, gelinen noktada hakemlerle ilgili açıklamalar yapan kulüp başkanlarını ve yöneticilerini, teknik direktörleri, futbolcuları, taraftarları ve medya mensuplarını suçladı. Yani kendisi hariç herkesi.

  • Kürsüde konuşma yaparken elini masaya vurarak bir camiayı tehdit ederken, yanında Gençlik ve Spor Bakanı varken büyük bir takımın başkanına kendi taraftarı önünde parmak sallarken, yönettiği (!) MHK'nin başkanı başka bir büyük kulübün başkanına dava açarken, kulüp başkanlığı yaptığı dönemde birçok kez hakemleri sert şekilde eleştirirken her şey olağan mıydı?
Türk futbolu kaosun zirvesini yaşıyorsa, bunda en büyük sorumluluk Türk futbolunun sözde liderindedir. Büyükekşi kendisi hariç herkesi suçlayacağına istifa ederek en büyük hizmeti yapmalıdır.

Türk futbolu, güven problemi yaşadığı için bir ilerleme kaydedemiyor. İnsanlar 'haklı nedenlerle' Türk hakemlerine ve federasyon başkanlarına güvenmiyor. Önceki federasyon başkanları da güven vermiyordu, Büyükekşi de güven vermiyor, bundan sonrakiler de güven vermeyecek.

O nedenle önerim, hakemler de yabancı olsun TFF Başkanı da. Hata yapabilirler ama hatalarında kasıt aranmaz en azından.