Eskişehir'de lezzet peşinde!

Eskişehir'de lezzet peşinde!
Eskişehir'de lezzet peşinde!

"İstanbul'un kalabalıklığı ve kargaşasından sıkıldım artık yeni bir yer göreyim" Diyenlerin gitmek isteyeceği Eskişehir, sadece gezilecek yerleriyle değil lezzetleriyle de her hafta sonu kaçamak yapmak isteyeceğiniz bir şehir. Trenle kolayca gidilebildiği için günübirlik seyahat severlerin tercih ettiği bu şehir, birbirinden güzel lezzetleriyle beni kendisine hayran bıraktı. E bu kadar hayran kalmışken sizinle de paylaşmak istedim. İşte Eskişehir'e gittiğinizde mutlaka lezzetlerini tatmanız gereken mekanlar...

Ayten Usta Gurme

Eskişehir'e gittiğinizde güzel bir kahvaltı yapmak isterseniz Ayten Usta Gurme'yi tercih edebilirsiniz. Göl manzarasına karşı sevdiklerinizle kahvaltı yapabileceğiniz bu mekanın 'destan kahvaltısı' önerebileceğim bir seçenek. Yok ben kahvaltı değil yemek yemek istiyorum derseniz aynı zamanda balaban ve haluja olmak üzere birçok farklı ana yemek bulmak mümkün. Bu sebeple Eskişehir'deyseniz günün her saati bu mekanı tercih edebilirsiniz.

Palmiye Simit Evi

"Ben Eskişehir'e geldim daha otantik bir mekanda daha otantik bir kahvaltı yapmak istiyorum." Diyorsanız o zaman Eskişehirliler tarafından çokça övülen ve benim de lezzetlerine hayran kaldığım Palmiye Simit Evi'ni tercih edebilirsiniz. Tahinli simit ve mercimekli bükmesinde hala aklımın kaldığını inkar etmeyeceğim. Ancak şunu söylemeden geçmek istemiyorum, mekan çok küçük olduğu için ben paket yaptırdım ve Porsuk Çayı'nın kenarında bir bankta yedim.

Kırım Çibörekçisi

Eskişehir'e gelinir de çi börek yemeden dönmek olmaz. Tatarlardan Eskişehir'e gelen bu lezzeti ise en iyi yapan yer bana göre Kırım Çibörekçisi. Tek bir adetle duramayacağınız ve tok olsanız bile en az 5 adet yiyebileceğiniz hafiflikte olan çi börek beni tekrar Eskişehir yollarına düşürebilecek tatlardan biriydi. Ayrıca mekanın çok eski olması ve restorasyonuyla farklı bir hava sunması da beni çeken başka bir ayrıntı oldu.

Abdüsselam Balaban Kebap

Eskişehir'le özleşen bir başka lezzet ise hiç kuşkusuz balaban. Kendisine has domates sosuyla ıslatılmış pidesi ve onun üzerine konan köftesiyle yoğurduyla denemeniz gereken bir yemek. Ancak orijinal hali köfteli olsa da ben kuşbaşı etlisini daha çok beğendim.

Karakedi Bozacısı

Odunpazarı'na giderseniz ve kışa denk getirirseniz Karakedi'de bir boza içmelisiniz. Daha koyu kıvama sahip olan Karakedi bozası, aslında 1925 yılında helvacı olarak açılmış. Peki bu helvacının bozası neden bu kadar meşhur oldu? Diye merak ettiyseniz açıklayayım: Bu mekan bozasını mısırdan yapıyor. Hal böyle olunca da alışık olduğumuz bozadan çok farklı bir lezzet sunuyor.

Eriş Met Helvacı

Eskişehir'de gitmeniz gereken mekanlar önerimi Eriş Met Helvacı ile bitirmek istiyorum. Hem kendinize hem de sevdiklerinize almanız gereken met helvası, tap taze olmasıyla çayın yanına çok yakışıyor. Mekandan içeri girdiğiniz andan itibaren bir sürü helva çeşidiyle karşı karşıya kalıp aklınızın karışacağını söylemeden geçmeyeyim.